Sökning: "skillnadstest"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet skillnadstest.

  1. 1. MATENS URSPRUNG, EN KONSUMTIONSFAKTOR? : En kvantitativ enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnea Henriksson; [2021]
    Nyckelord :livsmedel; hållbarhet; miljö; konsumtion; ursprung;

    Sammanfattning : Bakgrund Av maten vi äter importeras 45 % från andra länder. Matproduktionen står idag fören betydande andel av klimatpåverkan, och en stor del av de livsmedel som konsumeras iSverige har orsakat sin klimatpåverkan utanför landets gränser. LÄS MER

  2. 2. Potatisfibers inverkan på bröd : hur påverkas deg och bröd av potatisfiberns malningsgrad?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Emma Rothman; Jakob Erlandsson; [2019]
    Nyckelord :Bread baking; difference test; dough characteristics; fiber function in bread; grind; potato fibre; staling; Brödbakning; degegenskaper; fiberfunktion i bröd; malningsgrad; potatisfiber; skillnadstest; staling;

    Sammanfattning : Introduktion: Potatisfibern utgör ca 1 % av potatisens vikt och är en restprodukt vid tillverkningen av potatisstärkelse. Idag tillsätter flera välkända livsmedelsföretag potatisfiber i sina produkter. Den främsta anledningen till detta är för att fibern kan binda vätska 7–12 gånger sin egen vikt vilket kan ge en ekonomisk fördel. LÄS MER