Sökning: "skolans måltider"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden skolans måltider.

  1. 1. Mat och motion i naturvetenskaplig undervisning : En intervjustudie med lärare om hur de arbetar för att öka barns medvetenhet om hälsofrågor

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Mittuniversitetet/Institutionen för matematik och ämnesdidaktik

    Författare :Helena Nordin; [2022]
    Nyckelord :Motion; kost; naturvetenskaplig undervisning; läroplan; fenomenografi.;

    Sammanfattning : I detta självständiga arbete har jag undersökt hur lärare i årskurs 1–3 beskriver sitt arbete med hälsofrågor för att göra eleverna medvetna om mat och motion. Fokus ligger på lärares undervisning i naturvetenskap och hälsofrågor. LÄS MER

  2. 2. Vad tycker DU om den vegetariska skollunchen?”.En enkätundersökning om grundskoleelevers, vårdnadshavares och lärares attityder till vegetariska respektive köttbaserade måltider i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maja Elf; Josephine Pettersson; [2021-08-30]
    Nyckelord :Vegetarisk mat; hållbar matkonsumtion; skolmåltider; barn; attityd;

    Sammanfattning : Skolans måltider har stor potential att driva hållbarhetsarbeten i kommuner i rätt riktning. I samband med att kommuner i Sverige introducerat mer vegetariska rätter i skolmåltiden som ett sätt att minska klimatpåverkan har det mötts av motstånd från elever, vårdnadshavareoch lärare. LÄS MER

  3. 3. Matsvinnets klimatavtryck och kostnad inom grundskola i Hallsbergs kommun  – samt jämförelse med andra kommuners matsvinn ochåtgärder för minskning.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Tony Karlsson; [2021]
    Nyckelord :Matsvinn; Klimatpåverkan; Hallsbergs kommun; Grundskola;

    Sammanfattning : Om klimatbelastningen från matsvinn och matavfall skulle betraktas som ett lands klimatpåverkan skulle matsvinn inneha en tredje plats i världen efter Kina och USA. I Sverige serverar grund- och gymnasieskolans måltidsverksamheter cirka 1,3 miljoner måltider om dagen. LÄS MER

  4. 4. Elevernas egenplanerade lektioner i hem- och konsumentkunskap. : Arbetsuppgift för delaktighet i planering av lektionerna.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)

    Författare :Ingela Hansson; [2014]
    Nyckelord :Responsibility; planning; participation; Amsvar; planering; delaktighet;

    Sammanfattning : The purpose of this developmental research was to test the new way of working when the students were to take part in planning of cooking during the lessons in home and consumer studies, because the aim of the school is to teach the students to take the responsibility for their studies. The two first lessons should be used by students in the group to plan and organize their meal. LÄS MER

  5. 5. Kostens betydelse i skolan - en studie om kostmedvetenhet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Johan Larsson; [2014]
    Nyckelord :Fritidshem; hälsa; kost; pedagogik; rekommendationer och skola;

    Sammanfattning : Syftet med arbetet är att ta reda på hur företrädare för och verksamma i skolor resonerar kring kost och hälsa, till exempel om de känner till Livsmedelsverkets riktlinjer samt om de anser att skolan uppfyller dem. Jag ville också ta reda på hur skolorna bidrar till att förbättra elevernas matvanor, samt hur elevernas matvanor ser ut. LÄS MER