Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Vegetarisk kost i grundskolan Hur elever och kökspersonal ställer sig till vegetarisk skollunch

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Johansson; Paulina Larsson; [2022-05-20]
    Nyckelord :vegetarisk kost; förändringsarbete; mellanstadieelever; skolmatsedel; vegetarisk skolmåltid;

    Sammanfattning : Vegetariska rätter som serveras i skolan har blivit allt mer förekommande på skolmatsedeln idag jämfört med för några år sedan. Detta har medfört att både elever och köksmästare fått anpassa sig till nya politiska riktlinjer när det kommer till skolmåltiderna. LÄS MER

  2. 2. Skolmåltidens utmaningar : En undersökning om hur en offentlig måltidsorganisation arbetar till att främja elevernas skolmåltidsintag

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alexandra Frenning; [2022]
    Nyckelord :Måltidsmodellen; SkolmatSverige; komplexitet; avgiftsfri skolmåltid; måltidsintag;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Vad tycker DU om den vegetariska skollunchen?”.En enkätundersökning om grundskoleelevers, vårdnadshavares och lärares attityder till vegetariska respektive köttbaserade måltider i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maja Elf; Josephine Pettersson; [2021-08-30]
    Nyckelord :Vegetarisk mat; hållbar matkonsumtion; skolmåltider; barn; attityd;

    Sammanfattning : Skolans måltider har stor potential att driva hållbarhetsarbeten i kommuner i rätt riktning. I samband med att kommuner i Sverige introducerat mer vegetariska rätter i skolmåltiden som ett sätt att minska klimatpåverkan har det mötts av motstånd från elever, vårdnadshavareoch lärare. LÄS MER

  4. 4. Navigating the transformation to sustainable public meals - The case of Södertälje municipality, Sweden.

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Författare :Jenny Norrby; [2021]
    Nyckelord :transformation; food system; public meal; social ecological system; södertälje municipality; sweden; matsystem; offentlig måltid; hållbarhet; Södertälje kommun; skolmåltid; transformation;

    Sammanfattning : Food production and consumption is causing environmental harm such as climate change and a decline in ecosystem services. Hence, a transformation of the food system is necessary for humanity’s future well-being. LÄS MER

  5. 5. Lågstadielärare och deras syn på den pedagogiska måltiden.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Josefin Marcjan; [2021]
    Nyckelord :Lågstadielärare. Pedagogisk måltid. Skolmåltid.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Det finns ett behov av att förbättra svenska barn och ungdomars kostvanor. Gratis skolmat serveras i Sverige för att bidra med korrekt näring och under skolmåltiden bör pedagogisk måltid användas för att undervisa eleverna om hälsosamma matvanor. Lärare är de som förväntas genomföra pedagogisk måltid. LÄS MER