Sökning: "skolmåltider"
Visar resultat 6 - 10 av 52 uppsatser innehållade ordet skolmåltider.
6. Vad gör ett hållbarhetsarbete framgångsrikt? : Fallstudie över fem kommuner med ett framgångsrikt arbete med hållbara måltider
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Tema MiljöförändringSammanfattning : This study is based on results from a qualitative interview study of five municipalities in Sweden that have a successful work with sustainable meals in the municipal school. The aim of the study is to identify what the interviewees and research consider to be success factors for sustainability work. LÄS MER
7. Närlagat eller levererat? En kvantitativ studie kring grundskoleelevers nöjdhet med skolmåltideni Göteborg
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Offentlig sektor är en stor aktör inom kostproduktion och måltidsservice i Sverige där 1,3 miljoner skolmåltider produceras dagligen. Forskare och organisationer har tidigare studerat olika aspekter av elevers nöjdhet med skolmåltiden, mindre undersökt är dock utifrån de olika distributionsformer, d.v.s. LÄS MER
8. Skolmåltiden -Take away eller ej? En kvalitativ studie om kostchefers erfarenheter av skolmåltiden som lunchlåda till följd av coronapandemin
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att erbjudas näringsriktiga skolmåltider är en lagstadgad rättighet för grundskoleelever i Sverige. För att skollunchen ska kunna bidra med näring och främja en hälsosam livsstil är det viktigt att den hamnar i magen. Måltiden som serveras bör vara god och varierad samt locka alla sinnen. LÄS MER
9. Vad tycker DU om den vegetariska skollunchen?”.En enkätundersökning om grundskoleelevers, vårdnadshavares och lärares attityder till vegetariska respektive köttbaserade måltider i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Skolans måltider har stor potential att driva hållbarhetsarbeten i kommuner i rätt riktning. I samband med att kommuner i Sverige introducerat mer vegetariska rätter i skolmåltiden som ett sätt att minska klimatpåverkan har det mötts av motstånd från elever, vårdnadshavareoch lärare. LÄS MER
10. ”Det är bra stämning, alla är glada och jag kan njuta av denna stund.” -Ungdomars berättelser och enkätsvar om skolmåltidsmiljön
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Sverige införde skolmåltider för över 100 år sedan. Idag är de här måltiderna lagstadgade så att näringsriktiga och kostnadsfria luncher ska kunna serveras till alla barn på lika villkor. I det här examensarbetet utforskas ungdomars upplevelser gällande miljön i skolmatsalen och hur den påverkar måltidsupplevelsen. LÄS MER