Sökning: "skolmåltidspersonal"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet skolmåltidspersonal.
1. Att bemöta elevers olika behov kring skolmåltiden : En kvalitativ studie ur skolmåltidspersonalens perspektiv
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : BAKGRUND I Sveriges skolor serveras 1,2 miljoner måltider per dag. För att tillaga god, näringsrik mat och skapa en trivsam upplevelse till en stor grupp människor, krävs tillagningskunskaper, serviceanda, insikt om hållbarhet, ekonomi och ett gott bemötande. LÄS MER
2. Röster om elevers frukt- och grönsakskonsumtion - Fokusgruppsintervjuer med skolmåltidspersonal
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Många studier visar att elevers konsumtion av frukt och grönsaker är låg, både i Sverige och i övriga delar av världen. Då ett lågt intag av frukt och grönsaker förknippas med en ökad risk för fetma och övervikt är det väsentligt att förebyggande åtgärder genomförs. LÄS MER
3. Motivation hos skolmåltidspersonal - En undersökning utifrån Herzbergs tvåfaktorteori
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Ett problemområde vi upptäckt omfattar den offentliga måltidssektorn som bland annat förknippas med en begränsad ekonomi och svagt styre. Utifrån tidigare erfarenheter inom verksamhetsförlagd utbildning har vi stundtals uppfattat motivationen hos offentlig måltidspersonal bristande och vill därför undersöka detta. LÄS MER
4. Skolmåltidspersonalens upplevelser av att kunna påverka måltidssituationen
Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa, vård och välfärd; Institutionen för vård- och folkhälsovetenskapSammanfattning : Övervikt och fetma är ett av de mest omfattande folkhälsoproblemen i Sverige och det är en stor andel barn och unga som lever med detta problem. Då goda matvanor grundläggs i tidig ålder utgör skolmåltiden en betydelsefull roll för att upprätta hälsosamma matvanor. LÄS MER