Sökning: "skolmåltidsverksamheten"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet skolmåltidsverksamheten.

  1. 1. Pedagogisk måltid

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Georgios Pelecanos; [2012-10-23]
    Nyckelord :Pedagogisk lunch; riktlinjer; skola; skolmat;

    Sammanfattning : Idag så har skolmaten i alla kommunala skolor enligt lag krav på att den ska vara näringsriktig och kostnadsfri för eleverna. Skolmåltidsverksamheten har utvecklats mycket sedan den utformades. Någonting som är ett förekommande moment i dagens skola är pedagogisk måltid. LÄS MER

  2. 2. Kökspersonalens medvetenhet kring faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Abraham Smoler; [2012-10-03]
    Nyckelord :Skolmåltidsverksamhet; medvetenhet; faktorer; påverkan; kökspersonal;

    Sammanfattning : Det finns många faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten. Råvaror, mat och hälsa, lokaler och utrustning, produktionsmetoder och produktionssystem, matsedelspla-nering, service, organisation och organisering samt lagar och regler är några faktorer som på-verkar dessa verksamheter. LÄS MER

  3. 3. Kostansvarigas uppfattningar om införandet av ekologiska livsmedel i skolmåltidsverksamheten

    Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetsliv

    Författare :Karin Persson; [2011]
    Nyckelord :organic food; food manager; opportunities; obstacle;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to examine how food managers of Östergötland County disucss around their possibilities of reaching the government´s orientation towards 25 per cent of the food - procured, prepared and cooked in the school meal - coming from certified organic production. The study was a cross-sectional study in wich a qualitative approach was used. LÄS MER

  4. 4. Förutsättningar för klimatsmart och ekologiskt hållbar skollunch i grundskolan – en fallstudie från två skolor

    Kandidat-uppsats, Sektionen för Hälsa och Samhälle

    Författare :Git Palmquist; Katharina Nilsson; [2008]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Skollunchen utgör en stor del av maten i den offentliga sektorn. Valet av livsmedel och dess hantering påverkar utsläppen av växthusgaser och den ökande miljöförstöringen. LÄS MER

  5. 5. Organisatoriskt lärande inom den offentliga skolmåltidsverksamheten

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Lillyana Kihlbom; [2007-06-07]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund och problem: Skolmåltidsverksamheten i Sveriges kommuner är i behov av förbättring. I Torslanda stadsdel, i Göteborg, har ett förändringsarbete av skolmåltiderna genomförts med ett lyckat resultat. Det ordnades i form av ett projekt som kallades Torslanda Matprojekt. LÄS MER