Sökning: "skolmåltidsverksamheten"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet skolmåltidsverksamheten.
1. Pedagogisk måltid
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Idag så har skolmaten i alla kommunala skolor enligt lag krav på att den ska vara näringsriktig och kostnadsfri för eleverna. Skolmåltidsverksamheten har utvecklats mycket sedan den utformades. Någonting som är ett förekommande moment i dagens skola är pedagogisk måltid. LÄS MER
2. Kökspersonalens medvetenhet kring faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Det finns många faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten. Råvaror, mat och hälsa, lokaler och utrustning, produktionsmetoder och produktionssystem, matsedelspla-nering, service, organisation och organisering samt lagar och regler är några faktorer som på-verkar dessa verksamheter. LÄS MER
3. Kostansvarigas uppfattningar om införandet av ekologiska livsmedel i skolmåltidsverksamheten
Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetslivSammanfattning : The purpose of this study was to examine how food managers of Östergötland County disucss around their possibilities of reaching the government´s orientation towards 25 per cent of the food - procured, prepared and cooked in the school meal - coming from certified organic production. The study was a cross-sectional study in wich a qualitative approach was used. LÄS MER
4. Förutsättningar för klimatsmart och ekologiskt hållbar skollunch i grundskolan – en fallstudie från två skolor
Kandidat-uppsats, Sektionen för Hälsa och SamhälleSammanfattning : Skollunchen utgör en stor del av maten i den offentliga sektorn. Valet av livsmedel och dess hantering påverkar utsläppen av växthusgaser och den ökande miljöförstöringen. LÄS MER
5. Organisatoriskt lärande inom den offentliga skolmåltidsverksamheten
C-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Bakgrund och problem: Skolmåltidsverksamheten i Sveriges kommuner är i behov av förbättring. I Torslanda stadsdel, i Göteborg, har ett förändringsarbete av skolmåltiderna genomförts med ett lyckat resultat. Det ordnades i form av ett projekt som kallades Torslanda Matprojekt. LÄS MER