Sökning: "skolmat"
Visar resultat 16 - 20 av 58 uppsatser innehållade ordet skolmat.
16. ”Vill vi ha förändring så måste vi ju göra nånting!” : hur två kommuner lyckats inkludera andelsjordbruk i den offentliga upphandlingen
L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Sveriges beredskap vid en eventuell kris är mycket låg och vi är idag bara självförsörjande på mjöl, morötter och socker. Ett sätt att stimulera det svenska jordbruket kan vara en högre grad av samverkan mellan myndigheter och producenter. LÄS MER
17. Hur påverkar skollunchen elevers kognition? En systematisk översiktsartikel.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Hur påverkar skollunchen elevers kognition? En systematisk översiktsartikel. Författare: Erika Lekemo och Kerstin Nylander Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2017-04-04 Bakgrund: Goda matvanor är en förutsättning för att barn skall utvecklas optimalt både fysiskt och psykiskt. LÄS MER
18. Köttfri och Köttfrihet : - En antropologisk studie om motståndet till den köttfria dagen
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kulturantropologi och etnologiSammanfattning : Denna uppsats är en studie av motståndet mot den köttfria dagen i skolan ur ett symboliskt perspektiv. Den undersöker symbolens innebörd och betydelse för motståndarna och jämför sedan dessa gentemot symbolens tilltänkta. Studien visar på att en symbol kan ha olika betydelser samt vara av olika karaktär beroende på vem mottagaren är. LÄS MER
19. Vegetarisk lunch i skolan : Elevernas inställningar
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : .... LÄS MER
20. En kartläggning av vegetarisk mat i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Syftet med studien är att kartlägga serveringen av vegetarisk skolmat i Sverige. För att undersöka detta användes en kvantitativ tvärsnittsdesign baserad på enkäter som skickades ut till en beslutsfattare för skolmåltiden i varje svensk kommun. LÄS MER