Sökning: "skolmat"

Visar resultat 21 - 25 av 58 uppsatser innehållade ordet skolmat.

  1. 21. Ingen skola är en ö : en studie av förutsättningarna för projekt med närproducerad skolmat på Sollerö skola

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Sigrid Sjösteen; [2015]
    Nyckelord :Sollerö skolodlingar; lokal påverkan; handlingsutrymme; närproduktion; offentlig upphandling; struktureringsteorin; Sollerö School; local practice; crop cultivation; local production; public procurement; theory of structuration;

    Sammanfattning : Sedan nästan tjugo år arbetar pedagoger och kökspersonal på Sollerö skola med projekt som syftar till att öka miljömedvetenhet hos eleverna och servera dem närproducerad och näringsrik skolmat. Detta arbete består bland annat av odlingar där skolpersonal, elever och föräldrar tillsammans odlar potatis, lök, morötter och rotsaker till skolmåltiderna. LÄS MER

  2. 22. Den pedagogiska måltiden : En kvalitativ studie om pedagogers och elevers tankar och uppfattningar kring måltiden i skolan

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Mälardalens högskola/Akademin för utbildning, kultur och kommunikation

    Författare :Elin Abrahamsson; [2015]
    Nyckelord :pedagogisk måltid; grundskolan; socialisation; kultur; mångkulturell;

    Sammanfattning : Sverige är, tillsammans med Finland och Estland, unikt i att servera avgiftsfria skolmåltider till alla elever. I Sverige har gratis skolmat serverats till elever i grundskolan sedan 1946, vilket gör att många av oss har en relation till skolmåltiden. LÄS MER

  3. 23. Skolmatslyftet : En kvantitativ studie om elevers hälsobeteenden

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Emelie Johansson; [2015]
    Nyckelord :kost; hälsa; socker; skola; fysisk aktivitet; skolmat;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med studien är att utvärdera effekter av interventionen skolmatslyftet, gällande elevernas hälsovanor, jämfört med en kontrollgrupp med ett "vanligt" skolmatsalskök. För att få en bild över elevernas upplevda psykiska, fysiska och sociala välbefinnande ställdes även frågor rörande det allmänna hälsotillståndet. LÄS MER

  4. 24. A time travel for school meals in United Kingdom : Ideas and opinions about school meals in UK-media between 2000 and 2014

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ida Blåfield; [2015]
    Nyckelord :school lunch; school meals; meal; children; free school meals; UK; United Kingdom; Jamie Oliver; skollunch; skolmåltider; måltid; barn; gratis skolmåltider; Storbritannien; Jamie Oliver;

    Sammanfattning : Bakgrund Från och med september 2014, är alla barn i åldern fyra till sju berättigade till gratis skolmat i Storbritannien, för att öka hälsosamt ätande och minska fetma. Syfte Att undersöka hur skolmåltider (speciellt skolluncher) avbildats i olika tidningar i Storbritannien, från och med 2000 till 2014, då gratis skolmåltider introducerades. LÄS MER

  5. 25. Eleverna och skolmaten : En studie om hur lunchvanor påverkar eleverna

    Kandidat-uppsats, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)

    Författare :Wicktoria Atle; Anna Fransson; [2014]
    Nyckelord :skolmat lunchvanor elevenkäter tallriksmodellen matsalsmiljö;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka hur elever och lärare uppfattar sambandet mellan lunchsituationen och undervisningen samt vilka faktorer det är som påverkar elevernas lunchvanor.   Undersökningen gjordes i form av elevenkäter och uppföljande intervjuer med lärare. LÄS MER