Sökning: "skräpmat"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet skräpmat.

  1. 1. #GIRLDINNER. En kvalitativ studie om tjejers kultur på sociala medier genom exemplet #girldinner

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvetenskaper

    Författare :Alva Nilsson; [2024-03-01]
    Nyckelord :girldinner; TikTok; tjejerskultur; tjejkultur; tjejforskning; postfeminism; girlhood; femininitet; tjejlighet; socialmedia;

    Sammanfattning : Under 2023 fanns det många tjejtrender och under sommaren 2023 blev #girldinner ett fenomen. #Girldinner är en TikTok trend som huvudsakligen syftar till att tjejer visar sina måltider de kallar för #girldinner. LÄS MER

  2. 2. ”Sen ser jag boken lite som skräpmat. Man bara trycker ner den för att det ska ta slut fort". En kvalitativ studie om kvinnors uppfattningar om fenomenet Fifty shades of Grey

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för journalistik, medier och kommunikation

    Författare :Anna Borglin; [2014-02-13]
    Nyckelord :cultural studies; genus; receptionsanalys; Fifty shades of Grey; Romantisk fiction;

    Sammanfattning : Titel: ”Sen ser jag boken lite som skräpmat. Man bara trycker ner den för att det ska ta slut fort". En kvalitativ studie om kvinnors uppfattningar om fenomenet Fifty shades of Grey Författare: Anna Borglin Kurs: Examensarbete i Medie- och kommunikationsvetenskap. LÄS MER

  3. 3. "En banan och ett glas mjölk är väl inte så dåligt det heller" : En intervjustudie om idrottande ungdomars uppfattningar om kost och dess påverkan på prestation.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för pedagogik och didaktik

    Författare :Jukka Karjalainen; [2012]
    Nyckelord :Kost; prestation; idrott; ungdom; kostråd; måltidsplanering; genus;

    Sammanfattning : I min studie har jag undersökt vilka uppfattningar idrottande ungdomar har om kost och dess påverkan på prestation. De frågeställningar studien sökt svar på är: vilken målsättning har ungdomarna med sitt idrottande? Hur beskriver de sin måltidsplanering inför träning och tävling? Hur och från vilka tar de till sig råd och information om kost och kostråd? Resultatet bygger på kvalitativa intervjuer med åtta stycken idrottande ungdomar i åldern 17 – 18 år, fyra flickor och fyra pojkar. LÄS MER

  4. 4. Uppfattningar kring snabbmatskonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Ann Jacobsson; [2011-03-09]
    Nyckelord :Skräpmat; färdigmat; matvanor; fenomenografi; tid;

    Sammanfattning : Syftet med studien vara att undersöka vilka uppfattningar som finns kring snabbmat och snabbmatskonsumtion. Anledningen till att jag valde detta ämne är för att fetman och ohälsan i samhället ökar samtidigt som vi lägger allt mindre tid på matlagning. Jag tror att snabbmatskonsumtionen snarare kommer att öka än att minska. LÄS MER

  5. 5. Övervikt och fetma hos förskolebarn: : Förekomst, bidragande faktorer samt möjligheter till prevention och åtgärd.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för hälsovetenskap

    Författare :Lillemor Olsson; Iréne Enarsson; [2009]
    Nyckelord :Aktivitet; Barn; Kost; Livsstil; Sömn;

    Sammanfattning : Inledning: Barnfetma är ett problem som ökar. Barn rör sig mindre än någonsin samtidigt som intaget av energität mat ökar. Som sjuksköterska är det viktigt att i tidigt skede medverka till att förebygga ohälsa såsom övervikt och fetma hos förskolebarn. LÄS MER