Sökning: "smaken av sverige"
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden smaken av sverige.
1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. LÄS MER
2. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER
3. Kunskap om dental erosion samt konsumtion av sur dryck bland ungdomar : En tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för hälsovetenskaper (from 2013)Sammanfattning : Introduktion/Bakgrund: Dental erosion är en irreversibel kemisk process som innebär förlust avtandsubstans. Läskförsäljning i Sverige ökar varje år och ungdomars konsumtion av läsk är en bidragandeorsak till dental erosion. LÄS MER
4. Unga vuxna och nikotinpåsar : En kvantitativ studie om marknadsföringsregleringar
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Användningen av nikotinpåsar är något som har ökat i flera delar av världen bland unga vuxna.Även i Sverige har användningen av nikotinpåsar sett en ökning under senare år. Gamlaregleringar och lagar gällande tobaksprodukter i Sverige kunde undgås av tobaksbolag eftersomde nya nikotinpåsarna inte klassades som tobaksprodukter. LÄS MER
5. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER