Sökning: "smaktest"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet smaktest.

  1. 1. Optiskt stimuli som medel för förändrad smakupplevelse : Hur en förändrad spektralfördelning påverkar upplevelsen av smak

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/JTH, Byggnadsteknik och belysningsvetenskap

    Författare :Johan Röklander; Kharin Abrahamsson; [2022]
    Nyckelord :Ljus; smak; ljusdesign; ljusstrålning; smakupplevelse; belysning; sinnesintryck; färgtemperatur; spektralfördelning; choklad;

    Sammanfattning : Previous research has looked at how colors of food as well as porcelain or room colors affect the taste experience. Since colors cannot be experienced without light, it is important to find out whether even changed light can affect in a similar way as different surface colors. This has been studied through a taste test of chocolate. LÄS MER

  2. 2. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  3. 3. Etikettdesign som förmedlar smak

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska högskolan

    Författare :Petra Gregersen; [2017]
    Nyckelord :vin; etikett; etiketter; vinetikett; etikettdesign; millennials; design; grafisk design; smak; smaktest; vinprovning; wine; label; labels; wine label; label design; millennials; design; graphic design; taste; taste test; wine tasting;

    Sammanfattning : Följande studie syftar till att undersöka hur en rödvinsflaskas etikett kan designas för att attrahera målgruppen millennials och samtidigt förmedla vinets smak. För att göra detta gjordes en undersökning av målgruppens preferenser genom en kvantitativ inledande studie, följt av en förstudie som undersökte tidigare studier och även designteori. LÄS MER

  4. 4. Ett Färgat Köpbeteende : En studie om färgers påverkan på konsumenters uppfattning av märkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för ekonomi

    Författare :Martin Myhrman; Robin Uppman; [2015]
    Nyckelord :Color; Blue; Green; Red; Negative labeling; Consumer choice; Genetically modified products; GMO.; Färg; Blå; Grön; Röd; Negativ märkning; Köpbeteende; Genmodifierade livsmedel; GMO GM.;

    Sammanfattning : Titel: Ett Färgat Köpbeteende Nivå: C-uppsats i ämnet företagsekonomi Författare: Martin Myhrman & Robin Uppman Handledare: Jonas KågströmDatum: 2015 - 05 Syfte: Bakgrunden till att vi har utfört denna studie är att forskning om färgers påverkan på beslutsfattande inom ämnet marknadsföring är begränsad, tidigare forskning har även pekat på att vidare forskning borde beröra vilka faktorer som skulle kunna påverka konsumenters uppfattning om genmodifierade produkter. Således är vårt syfte:“Syftet med denna uppsats är att undersöka hur färgkodad märkning kan kompensera för den negativa uppfattningen som kan råda kring genmodifierade livsmedel. LÄS MER

  5. 5. Utveckling av alkoholfri öl med tillsättning av syre under jäsningsprocessen

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Åsa Edpalm; [2015]
    Nyckelord :livsmedelsteknologi; food technology; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Efterfrågan av alkoholfri öl ökar och det finns många olika anledningar till att dricka alkoholfri öl såsom graviditet, religion, arbete eller om man ska köra bil. Men det finns idag ingen enkel och billig metod för att producera välsmakande alkoholfri öl. LÄS MER