Sökning: "socker beroende"
Visar resultat 1 - 5 av 26 uppsatser innehållade orden socker beroende.
1. Associations between health literacy, ADHD, and eating behaviour
Master-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Personer med ADHD riskerar ohälsa i högre grad än befolkningen i stort. Såväl matvanor, som hälsolitteracitet kan ha signifikant inverkan på individers hälsa. LÄS MER
2. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER
3. The Nordic Keyhole : quantitative analysis of its use in productreformulation and development
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Front of pack nutrition label (FOPNL) could be used to guide consumers to healthier choices. FOPNL were therefore used as a tool for consumers to give guidelines in choosing healthy food. LÄS MER
4. Vass som foder till häst och nötkreatur : från skörd till ensilering
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vass (Phragmites australis) har historiskt sett använts som foder till framförallt nötkreatur, men på senare år har den blivit föremål för diskussioner som ett alternativt fodermedel till både nötkreatur och häst. I och med bristen på grovfoder år 2018 lyftes vass fram som en möjlig ersättare till odlat grovfoder. LÄS MER
5. Kost och endometrios - En enkätstudie om i vilken utsträckning kvinnor med endometrios uppfattar kostfaktorers påverkan på smärttillstånd
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Endometrios utvecklas när livmoderslemhinnan växer utanför livmodern och på andra ställen i bukhålan. Centrala symtom vid endometrios är dysmenorré och visceral hypersensitivitet. Kostfaktorer som kan öka smärttillstånd är bland annat gluten, laktos, socker, lång tid mellan måltider, och oregelbundna måltider. LÄS MER