Sökning: "socker vatten"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden socker vatten.
1. Concentration of Proteins and Decrease of Salt Content in a Hydrolyzed Fermentation Broth Using Membrane Filtration
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Membrane filtration was used to concentrate proteins and decrease the salt concentration in a hydrolyzed fermentation broth. The broth was a by-product from the bacterial production and extraction of polyhydroxyalkanoates (PHA), that can be used to produce biobased plastics. LÄS MER
2. Utfodring av den geriatriska hästen : en enkätstudie om hur hästägare tillgodoser näringsbehov vid åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Idag blir allt fler hästar äldre vilket kräver att deras ägare är medvetna om vad den äldre hästen har för behov. Det kräver även att de är medvetna om vilka åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar som är vanliga hos den äldre hästen för att kunna anpassa omvårdnaden och utfodringen därefter. LÄS MER
3. Sustainable Handling of Water from Coating Process
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : McNeil AB är en producent av rökavväjningsprodukter Nicorette® belägen i Helsingborg, Sverige. Tuggummi och tabletterna är produkter med högst produktionsvolym och drageringsprocessen av dessa produkter är den största på siten. Produktionen förväntas att öka i framtiden och med det även utsläpp av processvatten. LÄS MER
4. Vass som foder till häst och nötkreatur : från skörd till ensilering
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vass (Phragmites australis) har historiskt sett använts som foder till framförallt nötkreatur, men på senare år har den blivit föremål för diskussioner som ett alternativt fodermedel till både nötkreatur och häst. I och med bristen på grovfoder år 2018 lyftes vass fram som en möjlig ersättare till odlat grovfoder. LÄS MER
5. How different fractions of soluble ß-glucans from oats affect staling of high oat flour containing breads
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction. Bread is one of the most consumed foods in the world today. It is also the cause for major food waste streams. Most breads have turned into high glycaemic index products with low nutritional value. LÄS MER