Sökning: "soja"
Visar resultat 16 - 20 av 76 uppsatser innehållade ordet soja.
16. Bönsmyg i åkerböna : hur påverkas avkastning och skördekvalitet?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Bönsmygen (Bruchus rufimanus) uppmärksammades som skadegörare i åkerbönor (Vicia faba) i Sverige 2008 och sedan dess har förekomsten och spridningen av den ökat snabbt. Det saknas kännedom om bönsmygens betydelse och hur den ska bekämpas vilket gör den till ett potentiellt hot i det svenska jordbruket. LÄS MER
17. Filamentous fungus Paecilomyces variotii in feed for Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : assessment of apparent digestibility and early signs of inflammation
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Aquaculture production has been increasing rapidly over the last few decades and therefore the amount of feed needed for the increasing production is also on the rise. Salmonids and other farmed carnivorous fish require high amount of protein in their diets, which is currently supplied mostly by fish meal or soy bean. LÄS MER
18. Optimization of Protein Recovery from Rapeseed Press Cake
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Due to the world’s growing population and an increase in food demand, new innovative food products need to be developed to maximize the use of limited farmland. Because of global warming and the fact that plant based products generate less greenhouse gases than meat based products, research should focus on new plant-based protein sources. LÄS MER
19. Odling av svensk lupin : strategier med fokus på ogräshantering
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Människor blir allt mer miljömedvetna och vill inte äta kött i samma utsträckning som tidigare. Därför ökar användningen av protein från växtriket framförallt med protein från exempelvis soja som idag importeras från andra sidan jorden. LÄS MER
20. Sojans roll i världen : En studie i sojans användning, ekosystemtjänstavtryck och framtida användning: ett underlag för undervisning mot en hållbar utveckling
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologiSammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att undersöka världens konsumtion och produktion av soja samt den påverkan sojaodlingarna har på ekosystem och ekosystemtjänster. Sojan är rik på protein vilket har gjort den till en viktig gröda för människan, framförallt för vår utfodring av djur. LÄS MER