Sökning: "soja"

Visar resultat 21 - 25 av 76 uppsatser innehållade ordet soja.

  1. 21. Hur talar Göteborgs statyer till stadens andraspråksinlärare? En semiotisk studie som utforskar språkinlärning i det språkliga landskapet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för svenska språket

    Författare :Patricia Amarill László; [2018-07-04]
    Nyckelord :språkligt landskap; semiotiska tecken; kommunikationsstrategier;

    Sammanfattning : ”every space and place in the world becomes readable or interpretable as a classroom” (Soja, 2004:xi i Malinowski 2015:106) Syftet med denna studie är att stödja och underlätta andraspråksinlärares språkutveckling genom att upptäcka nya, väl fungerade studiemiljöer. Elever och lärare utforskar tillsammans och observerar det språkliga landskapet som språkutvecklande arbetsmiljö, sedan analyseras det hur denna miljö bidrar till målspråkets inlärning. LÄS MER

  2. 22. Hur ökar vi användningen av svenskodlad trindsäd som proteinfoder?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Fredrik Olofsson; Mårten Johansson; [2018]
    Nyckelord :Svenska proteingrödor; åkerböna; lupin; foderärt;

    Sammanfattning : Protein är en livsavgörande komponent i ett fodermedel för animalieproduktion. I Sverige idag är de proteinmedel som används i inblandningen av foder i huvudsak rapskaka (17 % av den totala inblandningen i sålda fodermedel) och soja (10 % av totalen). Trindsäd,förutom soja, står endast för 2 % av ingredienserna av färdigfoder. LÄS MER

  3. 23. Soja som foder eller mat - vad är bäst för klimatet? En jämförande studie mellan nötkött och köttsubstitut från soja.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Susanne Meritähti; [2018]
    Nyckelord :Soja; nötköttsproduktion; köttsubstitut; litteraturstudie; jämförande studie;

    Sammanfattning : En stor negativ påverkan på miljön kommer från livsmedelsproduktionen vilket våra val av proteinkällor har en stor del i. Konsumtionen av kött i världen blir bara större och större och det är en bidragande faktor till att vi lever på resurser utöver jordens kapacitet. LÄS MER

  4. 24. Insect larvae (Hermetia illucens) as an alternative feed source for laying hens

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Victoria Linder; [2018]
    Nyckelord :fjäderfä; Hermetia illucens; djurfoder; insektsmjöl;

    Sammanfattning : The European egg industry is dependent on imported soy which contributes to climate change, partly because of deforestation and transport. Therefore, alternative feed sources are needed. The levels of soy used in poultry feed in Sweden are lower than the general levels in Europe. LÄS MER

  5. 25. Att märkesprofilera soja - En diskursanalys i hur/om ekologisk hållbarhet associeras till förpackningar av frysta sojabaserade köttsubstitut

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Niki Asimakidis; [2018]
    Nyckelord :associationer; branding; soja; varumärkesprofilering; förpackningsdesign; hållbarhet; köttsubstitut;

    Sammanfattning : Uppsatsen undersöker hur/om ekologisk hållbarhet presenteras på förpackningar av frysta sojabaserade köttsubstitut. Med hjälp av 66 respondenter utförs en diskursanalys av varumärkena Oumph!, Anamma och Hälsans Kök. LÄS MER