Sökning: "sojaprotein"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet sojaprotein.
1. Functional properties of legumes important for food applications : a study of pea, fava bean, and soy protein
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The market demand for foods with plant-based protein sources such as meat analogues has increased due to for example consumer awareness of environmental, ethical, and health issues. Meat analogues based on soy have dominated the market due to soybean’s protein quality and eminent functional properties. LÄS MER
2. Effekten av sojaprotein med isoflavoner på menopausala symtom
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Effekten av sojaprotein med isoflavoner på menopausala symtom Författare: Julia Lindberg och Malin Myrehag Handledare: Andrea Mikkelsen Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 4 april, 2017 Bakgrund: Somatiska-, urogenitala- och psykologiska symtom i samband med menopaus kan ha en negativ inverkan på hälsa och livskvalitet. Försämrad livskvalitet och hälsa har relaterats till kvinnans minskade östrogenproduktion under den menopausala övergångsperioden. LÄS MER
3. Sojaprotein, oxiderad majsstärkelse, vetestärkelse & ärtstärkelse som additiv i träpellets : Effekter på pelletsens kvalitet, CO2ekv utsläpp & energianvändning
M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Currently, only 2.8% of total energy use in the world is renewable energy. As a climate target in 2020, the European Union has set a goal of increasing the renewable energy to 20%. Renewable energy includes biofuel such as pellets. LÄS MER
4. Hur påverkas kolesterolvärden hos postmenopausala kvinnor med hyperkolesterolemi vid intag av isoflavonoider?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition 2 Sammanfattning Titel: Hur påverkas kolesterolvärden hos postmenopausala kvinnor med hyperlipidemi vid intag av isoflavonoider kombinerat med sojaprotein jämfört med mjölkprotein? – En systematisk översiktsartikel. Författare: Emma Edberg och Emma Nilsson Handledare: Lena Hulthén Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete, 15 hp Datum: 2014-05-26 Bakgrund: Hyperkolesterolemi är en betydande riskfaktor för kardiovaskulära sjukdomar, vilket är den främsta dödsorsaken bland kvinnor i västerländska länder. LÄS MER
5. Svenskodlade bondbönor som proteinkälla till köttsubstitut : Miljöpåverkan, odling, förädling och tillverkning
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Sojabönor är en global gröda med odlingar i bland annat Brasilien, Kina och USA och i de köttsubstitut som säljs i Sverige baseras ungefär hälften av dem på sojaprotein. I Sverige domineras baljväxtodlingen av ärter och åkerbönor som blir djurfoder och odlingarna av baljväxter för humankonsumtion är mindre omfattande. LÄS MER