Sökning: "somatic cell count SCC"

Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser innehållade orden somatic cell count SCC.

  1. 1. Pasture related characteristics and management strategies associated with udder health in farms with an automatic milking system : impact on somatic cell count and milking frequency

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Emma Laufors; [2022]
    Nyckelord :somatic cell count; milking interval; automatic milking system; udder health; heat stress; pasture strategies; preventative measures;

    Sammanfattning : Udder health plays a central role in the dairy industry and poor udder health can entail both negative economic and animal welfare consequences as well as increased antimicrobial use. The somatic cell count (SCC, a commonly used measurement of udder health) has been observed to increase during the summer season both in Sweden and in other countries. LÄS MER

  2. 2. Celltalet i mjölk hos svenska mjölkgetter

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Ellen Thor; [2022]
    Nyckelord :mjölkgetter; celltal; Sverige; getmjölk; CAE; böldsjuka; mjölkningsrutiner; tankmjölk; ELISA; enkätundersökning;

    Sammanfattning : Hos mjölkkor är celltalsanalyser av mjölken ett frekvent använt mått som indikator på mjölkens kvalité och kons hälsostatus. Ett ökat celltal i mjölken beror hos kor främst på juverinflammation och detta används som en indikator för juverhälsa både på individ- och besättningsnivå. LÄS MER

  3. 3. Quality parameters and protein profile in raw milk from individual cows with different lactation number and breed

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jennifer Hallqvist; [2022]
    Nyckelord :Raw milk quality; protein profile; actation number; Swedish Red; Swedish Holstein;

    Sammanfattning : Swedish dairy cows have an average life expectancy of 5 years, which means that each cow undergoes about 2.5 lactation cycles through her life. Reasons for culling dairy cows are mainly impaired fertility, udder health (mastitis) and low milk yield. LÄS MER

  4. 4. Betes- och utfodringsstrategier för förbättrad juverhälsa i samband med värmestress

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Elna Laxmar; [2022]
    Nyckelord :mjölkproduktion; juverhälsa; värmestress; betesstrategi; utfodring;

    Sammanfattning : Värmestress hos mjölkkor definieras av en oförmåga att bibehålla normal kroppstemperatur, vilket leder till nedsatt produktion och djurvälfärd. Sommaren 2018 uppmärksammandes som en av de varmaste perioderna i Sverige sedan 1951 och påföljderna för svenska mjölkföretagare var kännbara. LÄS MER

  5. 5. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Larsson; [2021]
    Nyckelord :swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Sammanfattning : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. LÄS MER