Sökning: "somatic cell count"
Visar resultat 16 - 20 av 69 uppsatser innehållade orden somatic cell count.
16. CAE och juverhälsa : en översiktsbild över hur CAE påverkar juverhälsa och mjölkproduktion hos mjölkgetter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Det huvudsakliga syftet med kommersiell gethållning i Sverige är mjölk som används för ostproduktion. För att ha en bra produktion är det viktigt med friska djur, god juverhälsa och bra mjölkkvalitet. LÄS MER
17. Modelling animal health as a production factor in dairy production : a case of Swedish dairy agriculture
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Farm animal diseases affect livestock production in several different ways. From an economic perspective, diseases are an undesirable contribution to the production process. Diseases thereby lower the producer's profit margins by reducing animal health and causing unnecessary suffering to the animals. LÄS MER
18. Mastit hos mjölkkor – orsaksfaktorer och förebyggande åtgärder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Mastit eller juverinflammation som det också kallas är den vanligaste sjukdomen hos mjölkkor i Sverige. Den medför stora ekonomiska förluster för djurägaren och orsakas i majoriteten av fallen av bakterier. LÄS MER
19. Sintidsbehandling : en granskning av dagens rekommendationer
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Mastit, juverinflammation, hos mjölkkor är en multifaktoriell sjukdom. För det mesta orsakas den av bakterier. Vissa mastiter kan vara juverbundna och smittar mellan kor via t.ex. LÄS MER
20. Management practices’ effect on milk production, somatic cell count and mastitis in Swedish organic dairy farms
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The most common animal health problem in organic dairy production is mastitis. It is considered to be one of the most serious welfare problem in dairy production, as well as an economic problem as it often leads to a reduced milk yield and reduced profit. LÄS MER