Sökning: "sortimentsbredd"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet sortimentsbredd.

  1. 1. Intäktsdrivare på Gekås i Ullared. En fallstudie av Skandinaviens omsättningsmässigt största butik

    D-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Filip Johansson; Daniel Lindahl Camarda; [2009-01-21]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund och syfte: Under andra halvan av 1900-talet har ekonomistyrningen genomgått en rad förändringar och utveckling. Från att under första halvan fokuserat på kostnadskontroll och nogsamt budgetarbete gick man senare över i strikt planering av resursanskaffning vilket i förlängning kom att handla om att reducera olika former av spill i alla moment, såväl abstrakta som konkreta. LÄS MER

  2. 2. Kunden i centrum - En kartläggning av intäktsdrivare i anläggningsmaskinsbranschen

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Eva Frövén; Charlotte Svegelius; [2008-03-13]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund och problem: Verksamheter möter allt hårdare ekonomiska krav och är under ständig utveckling. Under de senaste årtiondena har samhället gått ifrån stordrift där marknaden erbjöds vad som tillverkades till att bli mer kundorienterat med köparen i centrum. LÄS MER

  3. 3. Intäktsdrivare

    D-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Patrick Nissen; Johan Ståhl; David Ståhle; [2007-02-06]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund och problemdiskussion: Det har inom ekonomistyrningen sedan länge varit ett stort fokus mot ett företags kostnader och vad som driver kostnader inom ett företag. Under senare år har det dock propagerats för att kunden ska en starkare inverkan på ett företags ekonomistyrning. LÄS MER

  4. 4. ICAs konsumentpackade kött : en utvärdering i butiksledet

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Robert Petersson; [2005]
    Nyckelord :konsumentpackat kött; ICA; kpk; Hilton Food Group; HFG;

    Sammanfattning : Hittills har nästan allt färskt kött, som sålts i Ica-butiker, styckats och paketerats i butikerna. Köttavdelningen hos de flesta Ica-butikerna har länge tampats med dålig lönsamhet, främst beroende på stort svinn och höga arbetskostnader. LÄS MER