Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 52 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emilia Mattsson; [2023]
    Nyckelord :willingness to pay; plant-based meat alternatives; discrete choice experiment; random utility theory; consumer behaviour;

    Sammanfattning : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. LÄS MER

  2. 2. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  3. 3. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hugo Eke-Göransson; John Engdahl; [2023]
    Nyckelord :Rostning av åkerbönor; bönrostning; ekologiska mjölkkor; kostnadsanalys; fodervärde; proteinkvalité; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER

  4. 4. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Andrea Brissa Menacho; [2023]
    Nyckelord :miljöpåverkan; mjölkkor; mjölkproduktion; proteinfodermedel; rapskaka; soja;

    Sammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER

  5. 5. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Manon Scheffers; [2023]
    Nyckelord :spray drying; pant- based milk powder alternative; pea protein; food application; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. LÄS MER