Sökning: "soy protein"

Visar resultat 21 - 25 av 52 uppsatser innehållade orden soy protein.

  1. 21. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Olivia Niclasson; Mina Hajian; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER

  2. 22. Sojans roll i världen : En studie i sojans användning, ekosystemtjänstavtryck och framtida användning: ett underlag för undervisning mot en hållbar utveckling

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Helena Antman Molin; Mikael Sjöstrand; [2019]
    Nyckelord :soja; ekosystemtjänster; hållbar utveckling; markanvändning; undervisning;

    Sammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att undersöka världens konsumtion och produktion av soja samt den påverkan sojaodlingarna har på ekosystem och ekosystemtjänster. Sojan är rik på protein vilket har gjort den till en viktig gröda för människan, framförallt för vår utfodring av djur. LÄS MER

  3. 23. Feeding the 45 million : substituting soybean protein with insect protein within EU poultry and egg production

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Douglas Hunter; [2019]
    Nyckelord :insects; insect production; livestock feed; entomophagy; land use; futures research; food security; energy security; black soldier fly; mealworm; house cricket; sustainable development;

    Sammanfattning : A global population increasing both in number and in resource consumption per capita has resulted in food, livestock feed and energy crop demands that are increasingly difficult to meet on rapidly degrading soils within a diminishing available area of arable land. With further expansion of agricultural land infeasible and yield increases through further intensification insufficient to meet the scale of predicted crop demand, the use of insects as an animal feed has gained traction as a method of not only reducing competition for arable land, but also some of the detrimental environmental consequences of livestock and conventional feed production. LÄS MER

  4. 24. Hur ökar vi användningen av svenskodlad trindsäd som proteinfoder?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Fredrik Olofsson; Mårten Johansson; [2018]
    Nyckelord :Svenska proteingrödor; åkerböna; lupin; foderärt;

    Sammanfattning : Protein är en livsavgörande komponent i ett fodermedel för animalieproduktion. I Sverige idag är de proteinmedel som används i inblandningen av foder i huvudsak rapskaka (17 % av den totala inblandningen i sålda fodermedel) och soja (10 % av totalen). Trindsäd,förutom soja, står endast för 2 % av ingredienserna av färdigfoder. LÄS MER

  5. 25. Soja som foder eller mat - vad är bäst för klimatet? En jämförande studie mellan nötkött och köttsubstitut från soja.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Susanne Meritähti; [2018]
    Nyckelord :Soja; nötköttsproduktion; köttsubstitut; litteraturstudie; jämförande studie;

    Sammanfattning : En stor negativ påverkan på miljön kommer från livsmedelsproduktionen vilket våra val av proteinkällor har en stor del i. Konsumtionen av kött i världen blir bara större och större och det är en bidragande faktor till att vi lever på resurser utöver jordens kapacitet. LÄS MER