Sökning: "soya"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade ordet soya.

  1. 1. KONTAMINERET KEYBOARD I ULTRALYD - ET KVANTITATIVT STUDIE OM BAKTERIEL FOREKOMST PÅ ULTRALYDSAPPARATER

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicin

    Författare :Brian Seneca Schmidt; [2023-12-22]
    Nyckelord :Smittskydd och vårdhygien; ULTRALYD; KONTAMINERET;

    Sammanfattning : Baggrund: Med et stort flow af ambulante og indlagte patienter til ultralydsundersøgelse på røntgenafdelingen på Hvidovre Hospital, København, er der dagligt mange berøringsflader med patienter og patientkategorier. Kritisk syge der ikke kan transporteres til røntgenafdelingen fx intensivpatienter, undersøges på stuen med mobile ultralydsapparater. LÄS MER

  2. 2. Consumer preferences for tofu characteristics in Sweden : a discrete choice experiment

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Mira Janna Doro Weigel; [2022]
    Nyckelord :sustainable consumption; climate friendly food; plant-based proteins; willingness to pay; legumes; soya bean;

    Sammanfattning : The extensive consumption of meat products is increasingly criticized as it is associated with environmental, ethical, and social dilemmas. This is closely related to production systems and factory farming, which lead to high emissions and strain on planetary boundaries. LÄS MER

  3. 3. Är det samhällsekonomiskt lönsamt att odla soja i Sverige?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Felix Sunesson; [2020]
    Nyckelord :soya; Sweden; Brazil; land change; hydroponic farming; vertical farming.; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to analyze if soya framing would be nationally-economical to produce with a vertical hydroponic system, compared to being imported from Brazil. With the intention to study the production cost and climate impact effects of local production. LÄS MER

  4. 4. Hur ökar vi användningen av svenskodlad trindsäd som proteinfoder?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Fredrik Olofsson; Mårten Johansson; [2018]
    Nyckelord :Svenska proteingrödor; åkerböna; lupin; foderärt;

    Sammanfattning : Protein är en livsavgörande komponent i ett fodermedel för animalieproduktion. I Sverige idag är de proteinmedel som används i inblandningen av foder i huvudsak rapskaka (17 % av den totala inblandningen i sålda fodermedel) och soja (10 % av totalen). Trindsäd,förutom soja, står endast för 2 % av ingredienserna av färdigfoder. LÄS MER

  5. 5. Optimising processing and sensory characteristics of Bean Blue : a blue mould tofu

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Martina Näsholm; [2018]
    Nyckelord :soya bean; tofu; cheese; sensory properties;

    Sammanfattning : The increase in the global population leads to increased demand for food and espe-cially protein sources. Legumes have potential to support the increased worldwide demand for protein. Faba bean is a legume with high protein content which can be grown in Sweden. LÄS MER