Sökning: "soya"
Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade ordet soya.
1. KONTAMINERET KEYBOARD I ULTRALYD - ET KVANTITATIVT STUDIE OM BAKTERIEL FOREKOMST PÅ ULTRALYDSAPPARATER
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicinSammanfattning : Baggrund: Med et stort flow af ambulante og indlagte patienter til ultralydsundersøgelse på røntgenafdelingen på Hvidovre Hospital, København, er der dagligt mange berøringsflader med patienter og patientkategorier. Kritisk syge der ikke kan transporteres til røntgenafdelingen fx intensivpatienter, undersøges på stuen med mobile ultralydsapparater. LÄS MER
2. Consumer preferences for tofu characteristics in Sweden : a discrete choice experiment
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : The extensive consumption of meat products is increasingly criticized as it is associated with environmental, ethical, and social dilemmas. This is closely related to production systems and factory farming, which lead to high emissions and strain on planetary boundaries. LÄS MER
3. Är det samhällsekonomiskt lönsamt att odla soja i Sverige?
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The aim of this study was to analyze if soya framing would be nationally-economical to produce with a vertical hydroponic system, compared to being imported from Brazil. With the intention to study the production cost and climate impact effects of local production. LÄS MER
4. Hur ökar vi användningen av svenskodlad trindsäd som proteinfoder?
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Protein är en livsavgörande komponent i ett fodermedel för animalieproduktion. I Sverige idag är de proteinmedel som används i inblandningen av foder i huvudsak rapskaka (17 % av den totala inblandningen i sålda fodermedel) och soja (10 % av totalen). Trindsäd,förutom soja, står endast för 2 % av ingredienserna av färdigfoder. LÄS MER
5. Optimising processing and sensory characteristics of Bean Blue : a blue mould tofu
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The increase in the global population leads to increased demand for food and espe-cially protein sources. Legumes have potential to support the increased worldwide demand for protein. Faba bean is a legume with high protein content which can be grown in Sweden. LÄS MER