Sökning: "spices"

Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade ordet spices.

  1. 1. Do SMEs in Inflationary countries carry potentials for Internationalization: Illustration from Sri Lankan Economy

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Thilini Dushyanthi Atapattu; Hasini Anchala Chandrasekara Hetti Arachchige; [2023-07-18]
    Nyckelord :Inflation; hyperinflation; internationalization; Small and medium sized; developing countries;

    Sammanfattning : External environmental effects always create challenges to the business world. Current uncertain conditions around the world with unexpected natural as well as human interventions make the global business activities more complicated. LÄS MER

  2. 2. Bygga smakbroar : En jämförelsestudie mellan en expertpanel och en konsumentpanel

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johanna Pusterli; Tilly Rosin; [2023]
    Nyckelord :CATA; Sensory evaluation; Panels; Consumers; Expert Panels; Sensory test; Spices.; CATA; Sensory evaluation; Panels; Consumers; Expert panels; Sensory test; Spices;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Blomfröodling : metoder och förutsättningar för produktion i Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection Biology

    Författare :Lovisa Ekström; [2023]
    Nyckelord :blomfröer; fröproduktion; fröodling; pollinering; fröskörd;

    Sammanfattning : Samtidigt som miljö och hållbarhet diskuteras flitigt när det kommer till odling importeras den största delen fröer som odlas i Sverige. Detta gäller inte minst blomfröer. Genom en litteraturstudie beskrivs faktorer, metoder och odlingssystem som är av betydelse vid fröproduktion. LÄS MER

  4. 4. Utveckling av metoder för mätning av stabilitet hos hydrokolloider – Metylcellulosa som konsistensgivare i köttersättningsmix.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Louise Engström; [2022]
    Nyckelord :Hydrocolloid; cellulose; methylcellulose; emulsion; gel; Hydrokolloid; cellulosa; metylcellulosa; emulsion; gel;

    Sammanfattning : Emulsioner bildas då två vätskor som normalt sätt inte blandas med kraft vispas samman för att distribuera den ena vätskan i den andra. För att dessa vätskor inte efter avslutad vispning ska gå isär kan emulgeringsmedel tillsättas, till exempel polysackarider som hör till hydrokolloiderna. LÄS MER

  5. 5. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anna Johansson; [2022]
    Nyckelord :Legumes; nutrients; bioavailability; antinutritional factors; absorption and uptake; antinutrients;

    Sammanfattning : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. LÄS MER