Sökning: "sporbildare"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet sporbildare.

  1. 1. Förbättrad hygienstatus på havremjöl - åtgärdsplan för minskade kostnader på grund av omklassificeringar

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Lisa Rosén; [2015]
    Nyckelord :Riskanalys; Kvalitetsförbättring; havremjöl; HACCP; havre; teknisk mikrobiologi; Aeroba sporbildare; Bacillus cereus; applied microbiology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under flera års tid har återkommande förhöjda halter mikroorganismer förekommit i havremjöl på en av Lantmännen Cerealias verksamheter i Järna. Detta har lett till ett begränsat användningsområde och ökade kostnader. LÄS MER

  2. 2. Intestinal clostridios hos vuxna hästar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Johanna Fridolf; [2014]
    Nyckelord :häst; ekvin; clostridium; Clostridium difficile; Clostridium perfringens; patogenes; Clostridium perfringens typ A; enterokolit; akut; infektionen; diarré; horse; equine; Clostridium perfringens type A; pathogenesis; enterocolit; acute; infection; diarrhoea;

    Sammanfattning : Intestinal clostridios, som bröts ut från det gamla begreppet ”colitits X” på slutet av 1970- talet, är ett syndrom som drabbar hästar och många gånger är utgången fatal. Syftet med denna litteraturstudie är att redogöra för etiologin, epidemiologin och patogenesen bakom intestinal clostridios. LÄS MER

  3. 3. Psykrotrofa och termoresistenta bakterier i mjölk och deras påverkan på kvalitén

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Rolander; [2012]
    Nyckelord :mjölk; produktförstörande bakterier; termoresistenta bakterier; psykotrofa bakterier; sporbildare; bakteriella enzymer;

    Sammanfattning : Produktförstörande bakterier i mjölk försämrar kvalitén och förkortar dess hållbarhetstid. Det är därför både för mejeriindustrin och för konsumenten önskvärt att mängden produkt- förstörande bakterier i mjölken är låg. LÄS MER