Sökning: "stadsnära odling"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden stadsnära odling.

  1. 1. Gro tillsammans. En kvantitativ studie om stadsodling & lokalt engagemang i Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för ekonomi och samhälle

    Författare :Elin Ginstrup; Sissel Rosengren; [2023-06-27]
    Nyckelord :“Stadsodling”; “Stadsnära Odling”; “Odlarförening”; “Gemenskapsodling”; “Lokalt engagemang”; “Stewardship”; “Platsanknytning”; “Platsidentitet”; “Social anknytning”;

    Sammanfattning : Stadsodling används alltmer som en strategi för att främja hållbar utveckling inom städer. Det kan även ses som en form av engagemang där specifika odlingsplatser ger upphov till starkare platsanknytning, som i sin tur kan leda till ökat lokalt engagemang och ‘stewardship’ för platsen och närområdet. LÄS MER

  2. 2. Omställning till hållbara livsmedelssystem : Kommersiell stadsodling i Stockholm

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Naturresurser och hållbar utveckling

    Författare :Alice Ljungberg; [2020]
    Nyckelord :urban farming; local food; sustainability transitions; multi-level perspective; niche; regime; stadsodling; lokal; urban; hållbarhetsomställning; omställningsteori; flernivåperspektiv; nishinnovation;

    Sammanfattning : De storskaliga globala livsmedelssystemen står inför ett antal utmaningar inom hållbar utveckling. Livsmedelssystemens nuvarande utformning resulterar i hållbarhetsproblem som förlust av biologisk mångfald och utarmning av jordar, långa livsmedelskedjor och stora avstånd mellan konsument och producent. LÄS MER

  3. 3. Småskaliga Grönsaksproducenter i Staden En Kvalitativ Studie av Företagares Förståelse av Konsumenters Barriärer vid Köp av Lokalproducerade Grödor

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Karin Bäckgren; Sara Fransson; [2019-06-20]
    Nyckelord :Lokalproducerad mat; småskaliga grönsaksproducenter; konsumentbarriärer; strategi.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att producera mat nära de platser där maten ska konsumeras kan bidra till ett mer hållbart matsystem. En utmaning är att hitta metoder för småskaliga grönsaksproducenter att vara långsiktigt konkurrenskraftiga. Som företagare behövs förståelse för vad som styr konsumenters beteende i förhållande till lokal mat. LÄS MER

  4. 4. Hållbara fiskodlingssystem för framtidens livsmedelsproduktion

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maria Gunnarsson; [2019]
    Nyckelord :Recirkulerande akvatiska system RAS ; fiskfoder; livsmedelsproduktion; hållbarhet;

    Sammanfattning : Befolkningsmängden i världen ökar och en av de största utmaningarna som kommer med det är att kunna producera mer mat men som bidrar med så lite klimatpåverkan som möjligt. Djurproduktionen är starkt ifrågasatt och utnyttjandet av marina resurser är utnyttjad till max. LÄS MER

  5. 5. Gynnande av pollinatörer på bostadsgårdar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Marie Karlsson; [2015]
    Nyckelord :pollinatörer; ekosystemtjänster; pollinering; humlor; solitära bin; fjärilar; bostadsgårdar;

    Sammanfattning : Ekosystemtjänster utgör de processer i naturen som är till nytta för människor (Persson 2012, s. 2). Pollinering är livsavgörande för vår matproduktion då insekter står för en stor del av pollineringen av våra grödor. LÄS MER