Sökning: "stallmiljö"
Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade ordet stallmiljö.
1. Objektiv rörelseanalys för mätning av hälta hos kliniskt halta kor
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Hälta hos mjölkkor medför lidande för korna och ekonomiska förluster för djurhållaren. En automatiserad metod för hältdetektion som går att använda i stallmiljö skulle kunna leda till tidigare upptäckt av hälta och minska de negativa konsekvenserna. LÄS MER
2. Nya Mölnbo Gård
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : I höstas undersökte min studiegrupp tätorten Mölnbo som ligger 10 minuter med bil söder om Södertälje stad. Vi utvecklade en strategi som byggde på att flertalet omkring liggande tätorter kunde stärka varandra, i hopp om en starkare, mer sammansvetsad landsbygd. LÄS MER
3. Ledarskap i stallmiljö : normer, fostran och framtid
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Equine StudiesSammanfattning : A good leadership can for example be characterized by good communication skills, inspiration, self-awareness, the ability to make decisions and a structured way of working. Previous research indicate that stable environment can be seen as a leadership school for future leaders, both in equestrian sport and other professions. LÄS MER
4. Värmetak för vila hos slaktkycklingar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Inom dagens svenska slaktkycklingproduktion hålls kycklingarna ofta i mycket stora grupper som kan bestå av upp till 100 000 individer på samma yta och utmaningarna för kycklingarna är många. Djurdensiteten kan uppgå till 36 kg/m2 golvyta och stallet var ljust i omkring 18timmar i sträck med endast 6 mörka timmar per dygn. LÄS MER
5. Värmeåtervinning av luft i kycklingstallar : Återanvändning av energin i frånluften för luftförvärmning
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)Sammanfattning : I Sverige har konsumtionen av kyckling per invånare ökat de senaste åren och idag konsumeras 23,2kg per person och år. Eftersom tillväxten för svensk kyckling är hög ökar också medvetenheten hos företag att investera i klimatsmarta alternativ för att minska energibehovet som leder till en minskad uppvärmningskostnad. LÄS MER