Sökning: "starch potatoes"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden starch potatoes.

  1. 1. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ariam Kunfu; [2023]
    Nyckelord :Sweet potato; fermentation; Ghana; yogurt; L. bulgaricus; S. thermophilus; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER

  2. 2. Bedömning av kvävestatus i stärkelsepotatis : en jämförelse mellan olika metoder

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Elin Carlsson; [2022]
    Nyckelord :kväve; kompletteringsgödsling; bladskaftsanalys; Yara N-sensor; Yara N-tester; fjärranalys med Vultus system;

    Sammanfattning : Kväve är ett viktigt näringsämne för växten eftersom det fyller många viktiga funktioner, bland annat som byggstenar till proteiner som ingår i fotosyntesen men också klorofyllmolekyler, DNA och RNA. Tillförseln av kväve är viktig att optimera i stärkelsepotatis (Solanum tuberosum) utifrån kvävepris, stärkelsehalt och skörd men också för aspekten att minska utlakning. LÄS MER

  3. 3. Improving the understanding of heat transfer when boiling solid foods

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Dat Nguyen Trong; [2022]
    Nyckelord :fluid-to-particle heat transfer coefficient; heat transfer; pool boiling; boiling; simmering; starch gelatinization; unsteady-state heat transfer analysis; food engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Determination of the fluid-to-particle heat transfer coefficient hfp is a fundamental problem in food engineering. Solutions to this problem help food technologists and cooks prepare foods with desired characteristics more efficiently in time and energy use. This study aims to determine the hfp-value in simmering and boiling solid foods. LÄS MER

  4. 4. Effekten av sortsamodling i stärkelsepotatis : ett fältförsök med utvärdering av skörd, tillväxt och svampsjukdomar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Minna Johnsson; [2022]
    Nyckelord :potatis; stärkelsepotatis; samodling; sortsamodling; sortblandningar; potato; starch potato; potato cultivars; intercropping; mixed crops; variety mixtures;

    Sammanfattning : Odlingen av stärkelsepotatis har sedan start varit relativt liten i Sverige, vilket till stor del beror på dess lokala odlingsområde i södra Sverige. Stärkelsepotatisen är en känslig och krävande gröda. LÄS MER

  5. 5. Ett matsystem med biologiska jordbruksmetoder och växthusodling : Kost, jordbruk och energibalans i växthus

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Fasta tillståndets fysik

    Författare :Mikael Norlén; [2016]
    Nyckelord :diet; vegan; vegetarian; biological farming; permaculture; conservation agriculture; holistic management; natural farming; soil organic matter; carbon sequestration; crop rotation; season extension; yield statistics; self-sufficiency; greenhouse; energy balance; air water heat pump; kost; vegan; vegetarian; biologiskt jordbruk; permakultur; organiskt innehåll; kolupptagning; växtföljd; säsongsförlängning; skördestatistik; självförsörjning; växthus; energibalans; luft vatten-värmepump;

    Sammanfattning : The project examines the possibilities to develop a local and sustainable model for food production in Uppsala with focus on diet, farming methods and different types of greenhouse installations. With the simulation software VIP energy 3.1. LÄS MER