Sökning: "steeping"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet steeping.
1. Prototypframtagning av Mälterianläggning
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Industriell teknikSammanfattning : This thesis describes the development of a maltingplant prototype with the capacity of 1ton per cycle. The Prototype is specifically developed for the use of Korngårdens Humle AB that are investigating the possibility to start malting barley for use in beer. LÄS MER
2. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. LÄS MER
3. Differences among variety samples of Avena strigosa regarding β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Oats (Avena spp.) is a cereal crop mainly used in food and feed applications. Com-mon oats (Avena sativa) has gained attention because of health supporting proper-ties and potential in reducing the risk of chronic diseases, related to its bioactive compounds β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides. LÄS MER
4. Användarvänlighet i blötutfodring : enkätstudie för smågrisproducenter
M1-uppsats, SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)Sammanfattning : It is possible to affect the feed costs in different ways. By steeping or fermentation the digestibility of the feed is improved for the animals with a natural process in the wet feeding system Steeping means that the feed is soaked some hours before feeding. LÄS MER
5. The effect of different pH during steeping on avenanthramide content in germinated oats
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Oat (Avena sativa L.) grains from the cultivar Ivory were steeped at pH 2, 4, 6, 8, 10 and 12 in 0.01M phosphate buffer solution and in tap water: The pH effect during steeping on avenanthramides 2c, 2p, 2f, 2pd, 2fd and 3f was analysed and compared between germinated samples and with a control. LÄS MER