Sökning: "storkök"

Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade ordet storkök.

  1. 1. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  2. 2. Framtagning av en modulär barstomme

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Viktor Andersson; William Abdul-Rahman; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Widab är ett företag som är verksamma i Hjo, med delar av sälj och projektorganisationen i Stockholm. De erbjuder kompletta tjänster, service och produkter inom storkök för restauranger, pubar och hotell. Uppdraget innefattar att ta fram en modulär barstomme åt Widab, som de har som ambition att etablera i sitt sortiment. LÄS MER

  3. 3. How to reduce food waste in public catering units? : a case study at twelve school canteens in Sala municipality, Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Malou Tromp; [2021]
    Nyckelord :food waste; food waste reduction; sustainable development; ; public catering units; interventions; SDGs;

    Sammanfattning : In developed countries, food is to a significant extend wasted at the consumption stage, meaning that it is discarded even if it is still suitable for human consumption. The further along the supply chain food is wasted, the more resources are lost and the higher the environmental impact is. LÄS MER

  4. 4. Follow up on food waste quantification in Swedish public catering

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ahmed Imteaz; [2021]
    Nyckelord :sustainable development; public catering; food waste measurement; plate waste; food waste in schools;

    Sammanfattning : One-third of all food production is wasted according to international estimations. United Nations have set an aim to reduce food waste by halving the amount by 2030 as food waste is responsible for creating much of the negative impacts on the environment. LÄS MER

  5. 5. AI-Driven Meal Planning in the FoodTech Industry: A Reinforcement Learning Approach

    Master-uppsats, Lunds universitet/Matematik LTH

    Författare :Victor Mårtensson; [2021]
    Nyckelord :Mathematics and Statistics; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Traditional meal planning for large kitchens is a laborious and complex affair with multiple external constraints imposed on the meal plan, such as a healthy nutrition profile and a low environmental impact, which should be fulfilled while being under budget. This is a tough task for humans but by modelling the process with a Markov Decision Process and using Reinforcement Learning an agent can be taught to create meal plans from constraints. LÄS MER