Sökning: "studenters matvanor"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden studenters matvanor.

  1. 1. Faktorer som påverkar studenters köpvanor i matbutiken -En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Amanda Ström; Lovisa Åhlvik; [2023]
    Nyckelord :Studenter; matvanor; köpvanor; matbutiken; försäljningsstrategier; köpbeteende;

    Sammanfattning : Bakgrund Att börja på universitet eller högskola kan vara en livshändelse där omfattande förändringar sker och nya vanor etableras. Rapporter har visat att unga vuxna generellt äter mindre frukt och grönsaker och mer utrymmesmat. LÄS MER

  2. 2. Studenters förhållningssätt till hållbara matpraktiker : En enkätsundersökning om hållbar konsumtion

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Karin Gustafsson; Erika Helin; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Konsumenters matpraktiker påverkar klimatet och som situationen ser ut idag är konsumtionen inte hållbar. Positiva attityder till en mer hållbar matkonsumtion ökar men beteendet relaterat till matkonsumtionen verkar inte stämma överens med attityderna. LÄS MER

  3. 3. Föreställningar och attityder till mellanmål hos studenter vid Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Natalie Ailert Andersson; Linn Persson; [2014]
    Nyckelord :Mellanmål; studenter; förställningar; attityder;

    Sammanfattning : Bakgrund Mellanmål är ett begrepp som kan innefatta allt som förtärs utöver frukost, lunch och middag. I Sverige finns inga tydliga rekommendationer om mellanmål. Individers matvanor påverkas av samhällets normer och personer i umgängeskretsen. LÄS MER

  4. 4. En studie angående studenters lunchvanor och campusrestaurangernas utbud på Umeå Universitet

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Sofie Kvickström; Hanna Söderberg; [2012]
    Nyckelord :Lunchvanor; campusrestauranger;

    Sammanfattning : Bakgrund: Antalen restaurangbesök har ökat de senaste åren. Det har även övervikt och andra kostrelaterade sjukdomar gjort, dock under en längre tidsperiod. Tidigare studier har visat att restaurangmat ofta innehåller höga mängder mättat fett och salt, vilka kan vara bidragande faktorer till den försämrade folkhälsan. LÄS MER