Sökning: "studieresultat mat"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden studieresultat mat.

  1. 1. Kostvanor och lärande : Vilken uppfattning har ungdomar om dess samband

    M1-uppsats, Sektionen för lärarutbildning (LUT)

    Författare :Emma Kristensson; [2010]
    Nyckelord :Kostvanor; Måltider; Näringsämne; Lärande; Prestationsförmåga;

    Sammanfattning : Abstract Målet med denna undersökning är att belysa hur ungdomars kostvanor ser ut och om de upplever att det påverkar deras studieresultat. För att elever i dagens skola ska må bra och kunna prestera väl krävs det att flera yttre faktorer fungerar. Kost, motion och sömn är några av dem men jag har koncentrerat mig på kosten. LÄS MER

  2. 2. Skolmat i Sverige och England - En observationsstudie kring skolmaten och elevers matvanor i en svensk respektive engelsk skola

    Kandidat-uppsats, Enheten för lärarutbildning

    Författare :Ida Andersson; Alexander Mårtensson; [2008]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att kartlägga vad som serveras, vad elever väljer för mat och huruvida riktlinjerna följs i en svensk respektive engelsk skola. Undersökningen gjordes i form av observationer på vad som serverades i matsalen och elevernas val av mat. Valet av mat observerades vid ett lunchtillfälle och med en klass på 20 elever. LÄS MER

  3. 3. Effekterna av ett varmare klimat på fenologin hos växter och djur i Europa sedan 1950

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Helen Thorstensson; [2008]
    Nyckelord :klimatförändring; temperatur; Europa; fenologi; geografi; naturgeografi; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Fenologi, växter och djurs utvecklingscykler under året, styrda av säsongsmässiga variationer i temperatur och andra miljöförutsättningar, har studerats under flera hundra år. Under senare år, med de pågående förändringar forskare sett i klimatet på jorden, har intresset för studieresultaten från fenologiforskning ökat från många håll. LÄS MER