Sökning: "suboptimal food"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden suboptimal food.

  1. 1. Participative Food Supply

    Master-uppsats, KTH/Stadsbyggnad

    Författare :Hu Jiayin; [2021]
    Nyckelord :Urban Development; Food Waste; Food Production; Suboptimal Food; Urban Farming;

    Sammanfattning : In Europe, 45% of vegetables and fruit have been lost before consumption. The main reason for the loss is suboptimal food, which is perfect based on safety and security but imperfect according to appearance or packaging. In this project, I want to find out new possibilities in urban development by suggesting a participative food supply chain. LÄS MER

  2. 2. Hur nudging kan minska matsvinn och främja cirkularitet : Konsumenters upplevelse av nudging i relation till klass II-produkter inom dagligvaruhandelns e-handel

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Michaela Alenbrand; Karin Johansson; [2021]
    Nyckelord :Nudging; food waste; circular economy; digital nudging; behavioral economics; decision-making; food retail; circularity; sustainability; suboptimal foods; Nudging; matsvinn; cirkulär ekonomi; digital nudging; beteendeekonomi; beslutstagande; e-handel; dagligvaruhandel; cirkularitet; hållbarhet; klass II-produkter;

    Sammanfattning : Problematiken med matsvinn utgör ett globalt hållbarhetsproblem och konsumenternasbeteende har identifierats som den främsta bidragande faktorn till problematiken. En minskning av matsvinn måste ske för att en övergång till och utveckling av cirkulär ekonomi ska kunna realiseras, vilket ses som en direkt nödvändighet för att uppnå en hållbar utveckling. LÄS MER

  3. 3. Resistant E. coli isolated from smallholder pig farms in Lira, Uganda

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Kristin Selling; [2020]
    Nyckelord :Escherichia coli; E. coli; antibiotic resistance; Pig; Swine; Uganda; Africa;

    Sammanfattning : Uganda is an East African country with a fast-growing population and has one of the world’s lowest gross domestic product per capita. Most of the population live in rural areas and agriculture is the country’s most important source of income. LÄS MER

  4. 4. Volatile fatty acid production and application as external carbon source for denitrification

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Cora Michelle Döhler; [2020]
    Nyckelord :VFAs; co-fermentation; primary sludge; food waste; denitrification; external carbon source; MBBR;

    Sammanfattning : By rethinking wastewater treatment plants (WWTPs) as resource recovery facilities, it is possible to de- velop the next generation of WWTPs. Moreover, it allows to accomplish environmental goals, such as reducing the CO2 footprint, and comply with increasing effluent standards regarding the concentration of nitrogen in a more sustainable way. LÄS MER

  5. 5. Exploring methods for detecting maize plant density using Structure-from-Motion point clouds

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Albin Tveitan Käppi; [2020]
    Nyckelord :Physical Geography and Ecosystem analysis; Maize plant density; Structure from Motion; Unmanned Aerial Vehicles UAV ; Photogrammetry; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sammanfattning Jordens befolkning förväntas öka de kommande årtiondena. Detta kan skapa osäkerhet kring livsmedelsförsörjning och kräver en mer produktiv livsmedelssektor samt metoder för att bedöma tillgång på livsmedel i förhållande till efterfrågan. LÄS MER