Sökning: "sugar acid ratio"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden sugar acid ratio.
1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. LÄS MER
2. The Effect of Temperature and Fungal:Bacterial Ratio on Kombucha Culture Fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The fermented tea beverage kombucha is a traditional drink that has been consumed for thousands of years in Asia. Over the past decades, it has gained greatly in popularity amongst consumers and researchers also in the rest of the world. LÄS MER
3. Effects of different mycorrhizas on the quality of northern highbush blueberries
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Blueberries contain components like for instance triterpenes and stilbenes which have potentially protective roles against many human diseases. These substances are also important at threats from herbivores and fungi attacks to plants. LÄS MER
4. Enzyme engineering of a haloacid dehalogenase-like phosphatase from Thermotoga neopolitana for optimization of substrate specificity
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Haloacid dehalogenase (HAD)-like hydrolases represent a vast superfamily characterised by their ability to form covalent enzyme-substrate intermediates facilitating the cleavage of C-Cl, C-P, or CO-P bonds. Within this work one member of this superfamily, HAD from Thermotoga neopolitana (HADTn) exhibiting a phosphatase (P-O bond cleavage) like activity was investigated in the context of altering the substrate specificity. LÄS MER
5. Characterization of Succinate Producing Bacteria
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Målet med detta projekt var att studera två sorters bakterier, Actinobacillus succinogenes och Basfia succiniciproducens, och deras produktion av bärnstenssyra. Bärnstenssyra är en dikarboxylsyra som även är en metabolit i citronsyracykeln. LÄS MER