Sökning: "surdeg"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet surdeg.

  1. 1. Surdeg i Bibeln : En teologisk analys och syntes

    Kandidat-uppsats, Enskilda Högskolan Stockholm/Avdelningen för religionsvetenskap och teologi

    Författare :Joel Jacobsson; [2023]
    Nyckelord :Chametz; leaven; Surdeg; förstlingsbrödet; gammal surdeg;

    Sammanfattning : The essay describes how leaven was perceived during Israelite times. In what ways it came to be incorporated into the theology of the Hebrew Bible. The inheritance the leaven carries with it is used in various ways in Nt. The essay describes Paul's and Jesus' use of leaven and gives a context for why this use was reasonable. LÄS MER

  2. 2. Har surdegsbröd någon påverkan på mättnad efter måltid?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Stina Foss Fredriksson; Towe Hedin; [2022-06-22]
    Nyckelord :Surdeg; aptit; hunger; mättnad; Visuell Analog Skala; Sourdough; appetite; hunger; satiety; Visual Analogue Scale;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma fortsätter att öka i världen och är ett globalt folkhälsoproblem med stor samsjuklighet. För att förhindra fortsatt ökning av övervikt och fetma krävs ett långsiktigt förebyggande arbete och förändring av individers kostvanor. LÄS MER

  3. 3. Effekten av surdegsbröd på postprandiellt glukos och insulin jämfört med bröd hävt på jäst

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Sebastian Bäckström; Felicia Fiedler; [2022-06-21]
    Nyckelord :Glukos; Insulin; Postprandiell; Surdeg; Bröd; AUC; Bread; Sourdough; Postprandial; Glucose;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med den här systematisk översiktsartikel är att undersöka det vetenskapliga underlaget för surdegsbröds effekt på postprandiellt glukos och insulin jämfört med bröd hävt på jäst. Metod: Litteratursökningen till översiktsartikeln genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER

  4. 4. Surdegsbröd och Jästbröd : En sensorisk studie om smakskillnader i bröd med olika jäsningsagens

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Melina Queckfeldt Patychakis; [2019]
    Nyckelord :Surdegsbröd; surdeg; jäst; sensorik; lactobacillus.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Konsumenternas preferenser för hamburgerbröd bakat på rågmjöl och surdeg : Produktutveckling i samarbete med industrin

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Amanda Edvinsson; Amanda Ytterskog; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Endast tre av tio får i sig tillräckligt med fibrer. Råg innehåller mest fibrer av sädesslagen och därför finns potential till utveckling av populära snabbmatsprodukter innehållandes råg. LÄS MER