Sökning: "sustainable food industry"

Visar resultat 1 - 5 av 280 uppsatser innehållade orden sustainable food industry.

  1. 1. AI-readiness inom livsmedelsbranschen : En kartläggning av nordiska livsmedelsföretag

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media

    Författare :Ida Holmberg; Julia Nordgren; [2024]
    Nyckelord :Artificial Intelligence; AI-readiness; AI-technology; TOE-model; food industry; the Nordic; Artificiell Intelligens; AI-readiness; AI-teknik; TOE-modellen; livsmedelsindustrin; Norden;

    Sammanfattning : Livsmedelsindustrin står inför stora utmaningar i framtiden, varav en är att erbjuda och producera livsmedel till en växande population på ett hållbart sätt. Ett sätt att övervinna denna utmaning är att implementera AI-teknik som kan användas för att effektivisera och främja hållbar utveckling inom livsmedelsindustrin. LÄS MER

  2. 2. Cooperative Sustainability : a study of Arla’s Sustainable Incentive Model

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Martin Söderlund; [2024]
    Nyckelord :Arla foods; Agricultural Cooperatives; Cooperative Sustainability; Incentive Models; Sustainable Incentive Models; Organizational Change; Agency Relationship;

    Sammanfattning : The agricultural industry is a large contributor to greenhouse emissions and therefore faces new challenges to implement sustainable practices. The rising societal demand for sustainability makes the agricultural sector dependent on working towards environmentally friendly practices. LÄS MER

  3. 3. Going in Circles: How small and medium sized enterprises could find profitability without jeopardizing the environment

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Henrik Bränneskär; André Rannek; Oscar Wennberg; [2023-09-22]
    Nyckelord :Sustainability;

    Sammanfattning : This thesis emphasizes the significance of small and medium-sized businesses in the primary production of food and their adoption of circular business models. Unlike previous research, our study focuses on exploring the feasibility of implementing circular models in these enterprises in Sweden. LÄS MER

  4. 4. By-Product and Waste Valorization in the Sea Food Industry: A Sustainable Business Model and Hybrid Organizations Perspective

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Tristan Groh; [2023-07-19]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : There is a growing interest in sustainable entrepreneurship, fueled by the urgent need to address environmental challenges and global societal issues. This study explores the entrepreneurial opportunities presented by seafood waste valorization, as it offers potential solutions to both environmental concerns and the need for resource-efficient production. LÄS MER

  5. 5. Rekommendationers påverkan på konsumentbeteende : En kvantitativ studie av jämförelse mellan expert- och hållbarhetsrekommendationer inom livsmedelsbranschen

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Oscar Karlsson; Ludwig Ziegler; [2023]
    Nyckelord :Recommendations; Consumer Behavior; Decision-making Process; Congruence; Green Marketing; Authority; Rekommendationer; Konsumentbeteende; Beslutsprocess; Kongruens; Grön marknadsföring; Auktoritet;

    Sammanfattning : Previous research indicates that recommendations generally have a positive impact on consumer consumption, however, studies have primarily focused on industries such as film, dining and wine. This study examines the effects of various types of recommendations on consumer behavior within the food industry, where purchases tend to be routine and characterized by automated decision-making processes. LÄS MER