Sökning: "sustainable food networks"
Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade orden sustainable food networks.
1. SVENSKARS ATTITYDER KRING INSEKTKONSUMTION : En enkätstudie med entomophagy attitude questionnaire
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Insektkonsumtion, det vill säga entomofagi, har kommit i rampljuset på senare tid, då insekter ses som ett hållbart livsmedelsalternativ. Insekter har länge konsumerats i delar av världen men varit associerat med neofobi och äckel i västvärlden. Syftet med denna studie är att undersöka vuxna svenskars attityder kring entomofagi. LÄS MER
2. Integrating Waste Heat from Hydrogen Production Into District Heating
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : The aim of this research is to explore the feasibility of the integration of waste heat from electrolyzers within a Combined Heat and Power (CHP) plant and district heating (DH) network and suggest a practical setup for integration. With the escalating emphasis on the development of green hydrogen through electrolysis powered by renewable energy, a substantial amount of waste heat is generated, typically left unused. LÄS MER
3. Mot ett mer hållbart lantbruk : En kartläggning av hur livsmedelsaktörer arbetar med miljömässig hållbarhet på gårdsnivå.
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Förhöjda havsnivåer, extremväder, översvämningar och skogsbränder är några av de konsekvenser som hotar vår planet på grund av klimatförändringarna. Denna oroande utveckling har lett till en ökad uppmärksamhet kring hållbar utveckling, inte bara i Sverige utan även globalt. LÄS MER
4. Towards a Fourth Food Regime? A sustainability analysis on modern agriculture in Schwäbisch Hall, Germany
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historiaSammanfattning : At my thesis’s core is the transformation of the agricultural industry based on the framework of food regimes established by Philip McMichael and Harriet Friedmann. The framework of food regimes will guide the analysis of recent agricultural developments towards sustainability. LÄS MER
5. RE+: A permaculture approach to regenerate Gastelyckan through urban design and urban farming
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : The global food system is facing significant challenges, for example, Sweden is a big partner of the European Union in terms of imported and exported food, like many countries in the world, Sweden depends on other countries for food production. In addition to it, the agriculture industry is responsible for 26% of greenhouse gas emissions in the world, due to the transportation of food, use of land, livestock and farming. LÄS MER