Sökning: "sustainable food production"
Visar resultat 1 - 5 av 651 uppsatser innehållade orden sustainable food production.
1. Cooperative Sustainability : a study of Arla’s Sustainable Incentive Model
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : The agricultural industry is a large contributor to greenhouse emissions and therefore faces new challenges to implement sustainable practices. The rising societal demand for sustainability makes the agricultural sector dependent on working towards environmentally friendly practices. LÄS MER
2. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. LÄS MER
3. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER
4. Groundwater Modelling in southeast Cambodia - Facing irrigation and groundwater level changes during a pandemic
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresursläraSammanfattning : In the Mekong region, sustainable water resource management is a significant challenge for all countries involved. In Cambodia, where rice production is crucial for household food security and export, groundwater is increasingly used for irrigation during the dry season, leading to higher rice yields. LÄS MER
5. Marina kolonilotter - en hållbarhetsnisch i ett sociotekniskt landskap: En kvalitativ studie av marina kolonilotters potentiella roll i omställningen mot hållbar livsmedelsproduktion och samhällen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studierSammanfattning : This study aims to contribute knowledge and understanding regarding the role of political governance in facilitating grassroots initiatives that hold potential for advancing sustainable development. Specifically, the research investigates the potential role of Blue/marine community gardens in the transition towards sustainable societies and food production. LÄS MER