Sökning: "svensk kost"
Visar resultat 11 - 15 av 66 uppsatser innehållade orden svensk kost.
11. Vägen in till finrummet som akademitränare i svensk elitfotboll
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Svensk elitfotboll bedriver idag en aktiv kommersiell verksamhet, vars syfte är att utveckla klubbarna med bland annat försäljning och marknad. Men även att höja bilden för de högsta fotbollsligorna i Sverige. Utveckling och professionaliseringen av idrotten samt ledarskapet är en förutsättning föri drottens kommersialisering. LÄS MER
12. Tränare inom svensk elitfotboll samt deras syn på SvFF:s tränarutbildningar En intervjustudie om tio svenska coachers bakgrund och deras perspektiv på coachingfilosofi, kompetensutveckling och utbildning.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Tränaryrket är alltmer en specialiserad profession. Komplexiteten i yrket ställer stora krav på tränare vilket innebär att yrket är en inlärningsprocess som pågår dagligen. Det har gjorts forskning på svensk elitverksamhet men långt ifrån i den utsträckning som sker internationellt. LÄS MER
13. Hälsa i svenska elithockeyligan: Friskfaktorer av värde
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Syfte: Syftet med denna studie var att undersöka vilka friskfaktorer som av spelarna inom Svensk elitishockey upplevs som värdefulla för att bibehålla och/eller förbättra deras hälsa. Syftet innefattade också hur ofta spelarna använder sig av dessa friskfaktorer samt hur tillgången till olika hälsotjänster kan se ut i de två ligorna. LÄS MER
14. Behandling av insomni : - En litteraturöversikt av vilken effekt kognitiv beteendeterapi har på sömnproblem
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Mittuniversitetet/Institutionen för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Sedan 2002 har inte bara rubrikerna om sömnstörningar och sömnsvårigheter ökat i de stora medierna. Antalet unga med sömnstörningar ökar varje år, där unga kvinnor är den grupp som ökat mest. Enligt folkhälsomyndighetens rapport 2019 upplever mer än var tredje svensk, 39 %, sömnbesvär i någon grad. LÄS MER
15. Sojaodling i Sverige : En kvalitativ studie om jordbrukares och forskares syn på möjligheter och utmaningar för att etablera en kommersiell sojaodling i Sverige
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/MiljövetenskapSammanfattning : Soja är en av världens viktigaste proteingrödor och används bland annat till foder och livsmedel. Den globala efterfrågan på soja har gjort att stora ytor mark har exploaterats under en relativt kort tidsperiod. LÄS MER