Sökning: "svensk kost"

Visar resultat 21 - 25 av 66 uppsatser innehållade orden svensk kost.

  1. 21. The WELL Building StandardA Study of Bengt Dahlgren's office in Stockholm

    Master-uppsats, KTH/Energiteknik

    Författare :David Landmark; [2019]
    Nyckelord :WELL; WELL Building Standard; Green Building Certification; Indoor Climate; Well-being; WELL; WELL Building Standard; Miljöcertifiering; Inomhusklimat; Välmående; Miljöbyggnad;

    Sammanfattning : Throughout our lives, we spend approximately 80–90% of our time indoors, and the environment which wereside in is a key factor determining our comfort and well-being. A favorable indoor environment can enhance our quality of life whereas a less than favorable environment may have the opposite effect. LÄS MER

  2. 22. Det handlar om vem man har framför sig – sjuksköterskors erfarenheter av att samtala om fysisk aktivitet och kost med kvinnor som har utländsk bakgrund

    Magister-uppsats,

    Författare :Elin Roos; Åberg Linnéa; [2018-11-29]
    Nyckelord :kvinnor; utländsk bakgrund; fysisk aktivitet; kost; sjuksköterska; sjuksköterska; kvalitativ innehållsanalys;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kvinnor med utländsk bakgrund bosatta i Sverige upplever sämre hälsa än kvinnor med svensk bakgrund. Kvinnor med utländsk bakgrund har dessutom ofta lägre socioekonomisk status vilket kan leda till dåliga matvanor och lägre grad av fysisk aktivitet. LÄS MER

  3. 23. Är vikten viktigast? : En kvalitativ innehållsanalys av Sveriges landstings vårdprogram för behandlingav vuxna personer med fetma

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Gabriella Backman; Susanna Backman; [2018]
    Nyckelord :Fetma; vårdprogram; riktlinjer; personcentrerad vård;

    Sammanfattning : Bakgrund: Fetma är idag ett stort, växande samhällsproblem. Det finns inga nationella riktlinjer för behandling av personer med fetma men vissa av landstingen och regionerna har upprättat egna vårdprogram. LÄS MER

  4. 24. Validering av två enkäter som mäter patienters måltidsupplevelse på sjukhus : Validation of two surveys measuring meal service satisfaction in hospitals (Engelska)

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Camilla Gustafsson; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Undernäring är ett stort problem i sjukvården som medför ökade vårdkostnader och lidande för patienten. Måltidsupplevelsen utgör ett viktigt inslag i arbetet att motverka undernäring. Därför är det viktigt att utvärdera dess olika komponenter så att resurser fokuseras på rätt delar av måltidsupplevelsen. LÄS MER

  5. 25. Vägen till europeisk toppfotboll - En studie av svenska yrkesverksamma utlandsspelares fotbollsutbildningsbakgrund

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Joel Dahlberg; Nils Jannesson; Anton Viklund; [2017-08-28]
    Nyckelord :Akademi; Spelarutveckling; Talang;

    Sammanfattning : Svensk fotboll satsar mer pengar än någonsin för att få fram spelare av så hög kvalite som möjligt och arbetet med talangutveckling går längre och längre ner i åldrarna med bland annat en ny elitförberedande klass i Gothia Cup och Akademicertifiering för U17 och U19 i svenska klubbar. Men vad ger denna satsning för resultat? Denna studie försöker skapa tydlighet kring vilken fotbollsutbildning av bredd och akademi som skapar flest fotbollsspelare som lyckas ta sig till de 20 högst rankade ligorna i Europa. LÄS MER