Sökning: "svenskproducerat"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet svenskproducerat.

  1. 1. Heritage cereals : tasty and sustainable? : acceptance and important qualities of heritage cereals

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Malin Ekblad; [2022]
    Nyckelord :heritage cereals; consumer awareness; consumer acceptance; consumer preference; food quality;

    Sammanfattning : Heritage cereals, a group of cereals that have not been subjected to modern crop breeding, have been getting attention due to their generally high genetic diversity, traits like high drought and disease tolerance as well as high nutritional values. Knowledge about how consumers relate to heritage cereals in Sweden is limited, and therefore this thesis aims to, firstly, explore acceptance, awareness and preferences among a specific consumer group; students in the agriculture program at the Swedish University of Agricultural Sciences, and, secondly, quality perception in relation to heritage cereals among consumers, bakers and retailers, in a Swedish context. LÄS MER

  2. 2. Made in Sweden : en studie om modeföretags inställning till etablering av produktion i Sverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Therese Nilsson; Annie Olsson; [2022]
    Nyckelord :Swedish produced fashion; swedish textile production; economic sustainability; environmental sustainability; production capacity; Svenskproducerat mode; svensk textilproduktion; ekonomisk hållbarhet; miljömässig hållbarhet; produktionskapacitet;

    Sammanfattning : The textile and fashion industry is known for its globalized value chain and the numerous negative environmental impacts it entails. Textile production in Sweden was common until the 1970 ´s, when the production moved to other countries to achieve cost benefits. LÄS MER

  3. 3. En hållbar offentlig måltid Vad inkluderas i en miljömässigt hållbar måltidspolicy?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Viktor Lundberg; [2020]
    Nyckelord :offentlig måltid; miljömässiga hållbarhetskriterier; kommuner hållbar utveckling.;

    Sammanfattning : Måltidsorganisationer inom offentlig sektor har alltmer börjat arbeta med måltidspolicys och i dessa implementera miljömässiga hållbarhetskriterier för att reducera måltidernas miljöpåverkan. I Livsmedelsverkets senaste kartläggning av måltider i kommunala förskolor, grundskolor och omsorgsverksamheter synliggjordes det att var femte måltidspolicy saknar kriterier relaterat till miljömässig hållbarhet samt att uppföljning av måltidspolicys endast genomförs av ett fåtal. LÄS MER

  4. 4. Vegetarianer vs Flexitarianer - Motivation och köpprocessen som leder till konsumtion av vegetariska produkter

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Gabriella Svensson; Johan Ahlgren; Linnéa Noelli; [2016]
    Nyckelord :marknadsföring; vegetarianism; konsumentbeteende; livsmedel; köpprocess; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att undersöka de skillnader och likheter som finns mellan vegetarianer och flexitarianer. Vilka faktorer som motiverar dessa grupper till att välja vegetarisk kost och vilka attribut som påverkar köpbeslutet. LÄS MER

  5. 5. Bonden i skolan – granskad ur en faktamässig och pedagogisk synvinkel

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Elin Wejdmark; [2016]
    Nyckelord :Bonden i skolan; elev; inlärning; kunskap; The farmer in school; student; learning; knowledge;

    Sammanfattning : From the late 1800s to late 1900s, the degree of urbanization increased from 15% to 80%. Today, 85 % of Sweden´s population live in cities (Svanström, 2015). As little as 172 700 (Jordbruksverket, 2015a) of Sweden´s total 4 962 000 employed people (SCB, 2015c) work with farming in different contexts. LÄS MER