Sökning: "svinn"
Visar resultat 11 - 15 av 108 uppsatser innehållade ordet svinn.
11. Effektivisering av lagerhållningsprocess : Standardisering för hanterbar uppföljning av svinn i produktion
M1-uppsats, Jönköping University/Tekniska HögskolanSammanfattning : There are many costs that companies do not get paid for, i.e., none-values-added costs, waste of material in the production process also known as solid waste is an example of such a cost. Solid waste includes left over of materials that aren ́t reusable after the production process is completed and end up as cassation. LÄS MER
12. Food waste in bakeries- quantities, causes and treatment
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Bread waste represents a considerable part of food waste in Sweden, and in general, food waste can have a significant impact on the environment. This study assesses the quantity of food waste in bakeries and identifies the main causes of waste during the production of baked products. A sample was taken from the total number of bakeries in Sweden. LÄS MER
13. Hur beteendeförändringsmodeller kan appliceras i skapandet av en informativ teknisk tjänst i syfte att minska svinn av grönsaker
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för datavetenskap och medieteknik (DM)Sammanfattning : Denna kandidatuppsats undersöker hur beteendeförändringsmodellerna “The Behaviour Change Wheel” (BCW), “BCT-Taxonomin” och ”Foggs Behavioural Model” (FBM) kan appliceras i skapandeprocessen av en informativ teknisk tjänst, i syfte att uppnå positiv beteendeförändring gällande svinn av grönsaker hos individer som är medlemmar av andelsjordbruk. I studien undersöks bland annat om deltagarna upplever att den informativa tekniska tjänsten leder till positiv skillnad i beteenden gällande grönsakssvinn, samt vilka specifika komponenter från beteendeförändringsmodellerna som de upplever gör skillnad. LÄS MER
14. Orsaker till livsmedelsförluster och livsmedelsavfall längs med värdekedjor av nötkött och potatis : Ett samverkande angreppssätt för att förebygga dess uppkomst
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Ungefär en tredjedel av all mat som produceras runt om i världen går förlorad eller slängs, vilket resulterar i negativ påverkan på klimat och miljö, ekonomiska förluster samt bortfall av mat som annars kunnat tillgodose människor med mat. Att förebygga matsvinn har således flera positiva synergieffekter, men det behövs mer kunskap om orsaker till varför det uppstår samt ett fortsatt arbete för att företag, myndigheter och organisationer gemensamt ska kunna arbeta med svinnproblematiken. LÄS MER
15. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. LÄS MER