Sökning: "sweet products"
Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade orden sweet products.
1. Sweet Table
Master-uppsats, Lunds universitet/IndustridesignSammanfattning : Outdoor commercial furniture, particularly tables, often appears to lack well- designed products that address many concerns, including not only functionality and ergonomics but also aesthetic appeal. This study aims to investigate whether this perception reflects an actual problem and explore potential solutions. LÄS MER
2. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER
3. Analysis of condition for ALD deposition of ferroelectric HZO
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för elektro- och informationsteknikSammanfattning : Deposition of ferroelectric hafnium zirconium oxide (HZO) on semiconductor samples with Atomic Layer Deposition (ALD) has proven to be a viable method of production. But while the physical processes of ALD deposition is relatively well know, there exists some gaps in knowledge about different parameters for the ALD and the resulting depositions. LÄS MER
4. Från linjär till cirkulär offentlig upphandling - En fallstudie av fem kommuner och deras arbete och vad som står i vägen för utvecklingen
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Swedish municipalities can play a key role in contributing to the circular economy through public procurement as this is responsible for the emission of 23 million tons of carbon dioxide each year. Previous studies indicate that there is a need of developing dialogues involving all actors to increase the knowledge concerning why circular products are needed. LÄS MER
5. Unga vuxnas tankar och erfarenheter kring sin konsumtion av söta och sötade produkter : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SammanfattningBakgrund Enligt Nordiska näringsrekommendationer ska inte mer än 10% av energin komma från tillsatt socker. De konsekvenser som kan uppstå av för högt sockerintag är olika folkhälsosjukdomar. LÄS MER