Sökning: "syraproduktion"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet syraproduktion.
1. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER
2. Cariogenic potential of dental biofilm bacteria -support for caries as a polymicrobial disease
Master-uppsats, Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Tillväxt och syraproduktion undersöktes i olika suspensioner hos bakterier som är vanligt förekommande i den dentala biofilmen. Förekomst av buffringskapacitet till följd av proteolytisk aktivitet i artificiellt konsortium och oralt konsortium undersöktes också. LÄS MER
3. Växtextrakts effekt på Streptococcus mutans biofilmbildning och syraproduktion – en in vitro studie
Magister-uppsats, Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna in vitro studie var att testa 8 olika växtextrakt (kanel, nejlika, tranbär, aronia, humle, lime, grönt te, timjan) på två av Streptococcus mutans egenskaper, biofilmbildning och syraproduktion, samt mäta totala fenolmängden i varje växtextrakt. Material och metod: Vattenbaserat (humle, aronia, tranbär, grönt te) och etanolbaserat (nejlika, kanel, timjan, lime) växtextrakt testades på S. LÄS MER
4. Evaluation of Lactobacillus reuteri DSM17938 as starter in cheese production
Master-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : The probiotic bacteria Lactobacillus reuteri DSM17938 was evaluated as a starter culture in cheese production, with the intention to produce a new interesting product within the functional food market. Growth and acidification rate in milk subjected to different heat treatments, as well as supplementation with growth promoting factors or support cultures was measured during controlled fermentations. LÄS MER
5. Träckvärdering som metod för att bedöma våmfunktion och foderutnyttjande hos mjölkkor
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : För att öka förutsättningarna för en väl fungerande foderstat för nötkreatur behöver foderstatens koncentration och smältbarhet av NDF kompletteras med mått för fysiskt effektiv fiber. Fysiskt effektiv fiber är den del av fodret som stimulerar kon till tuggning. LÄS MER