Sökning: "taste preference."

Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser innehållade orden taste preference..

  1. 1. Is sugar as sweet to the palate asseeds are appetizing to the belly? : Taste responsiveness to seven sweet-tastingsubstances in white-faced sakis (Pithecia pithecia)

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Mikel Redin Hurtado; [2023]
    Nyckelord :Food-associated carbohydrates; relative sweetness; seed predation; steviol glycosides; taste preference thresholds; taste responsiveness; white-faced sakis;

    Sammanfattning : Differences in taste perception between species are thought to reflect evolutionaryadaptations to dietary specializations such as seed predation. By employing a two-bottlepreference test, the purpose of the current study was to evaluate the taste responsiveness forfive food-associated carbohydrates and two steviol glycosides in four adult white-faced sakis(Pithecia pithecia). LÄS MER

  2. 2. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  3. 3. Identifying motivations and barriers to vegetarian diets--An exploratory study on young internationals in Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutet

    Författare :Ziyue Wang; [2023]
    Nyckelord :Sustainable food consumption; Vegetarian diet; Vegetarian motivation; Vegetarian barrier; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Our current food system is a significant contributor to anthropogenic greenhouse gas (GHG) emissions, land and water use, biodiversity loss among other issues. In order to achieve the sustainability agendas, a shift in the food system is required. LÄS MER

  4. 4. Hur uppfattas landskapets olika element? : en fokusgruppstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Matilda Sandström; [2023]
    Nyckelord :upplevelse; element; designelement; uppfattning; landskap; fokusgrupp; Lynch; Spirn; Dee;

    Sammanfattning : Detta examensarbete behandlar människors uppfattning av element i landskapet. Arbetet syftar till att undersöka medvetna och undermedvetna tolkningar av element i landskapen hos en grupp studenter inom den gröna sektorn, med förhoppningen att finna allmängiltiga uppfattningar man i rollen som landskapsarkitekt kan dra nytta av i yrkeslivet. LÄS MER

  5. 5. Time to prime: En studie i auditory & olfactory priming

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Victor Bogestrand; Maria Carlsson; Anton Gustafsson; [2022]
    Nyckelord :Priming; unconsciousness; manipulation; olfactory; auditory; Business and Economics;

    Sammanfattning : New perspectives on how to best market your brand or products is an ever changing subject. A seemingly unnoticed development in the eyes of ordinary people has been that marketing psychology has become more and more potent in the industry of marketers and brand developers. LÄS MER