Sökning: "temperature and pH"

Visar resultat 16 - 20 av 328 uppsatser innehållade orden temperature and pH.

  1. 16. Production of polymers from a papermills wastewater using HTC substrate. : Investigating the viability of using wastewater sludge from Skoghalls’ papermill in combination with filtrate from HTC of sewage sludge to produce biological plastic producing polymers.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för energi-, miljö- och byggteknik

    Författare :Regan George; [2023]
    Nyckelord :PHA; HTC-substrate; Polymer;

    Sammanfattning : Since their conception, plastics have been a dominant product due to the versatility of use, and readily available raw materials. However, the production and consumption of synthetic plastics have continued to increase over the years, leading to a significant rise in plastic waste and its associated environmental impacts, such as the detrimental effects plastic waste has on ecosystems, including the presence of toxic microplastics and risks to marine life, are becoming the focus of criticism. LÄS MER

  2. 17. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Sophie Elväng; [2023]
    Nyckelord :Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER

  3. 18. Improving the sensorial properties of pea protein through fermentation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Antonios Stamatakis; [2023]
    Nyckelord :Lactic acid fermentation; fermented pea powder; cultures and screening; physicochemical properties; sensory analysis.; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Lactic acid fermentation has been a widely used process for many years, offering nutritional and sensory benefits to plant proteins. In this study, the objective was to produce a fermented pea powder with enhanced sensory properties by combining previous research from FrieslandCampina. LÄS MER

  4. 19. Fastläggning av arsenik i en anoxisk akvifär med nollvärt järn i nanostorlek : Uppföljning av ett pilotskaleförsök

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Luft-, vatten- och landskapslära

    Författare :Holmgren Niclas; [2023]
    Nyckelord :contaminated soil; arsenic; arsenate; arsenite; zero valent iron; nano particles; nZVI; pilot study; field study; förorenad mark; arsenik; arsenat; arsenit; nollvärt järn; nanopartiklar; pilotförsök; fältförsök;

    Sammanfattning : Förorenad mark är ett problem som kan hota ekologiska värden samt skada människors hälsa. Det finns flera åtgärder för föroreningar både ex-situ och in-situ. På senare tid har användningen av nollvärt järn som in-situ åtgärd studerats, men har inte använts tidigare i Sverige. LÄS MER

  5. 20. Wastewater Treatment at Kraft Pulp Mills : Effect of temporary effluents and mitigation measures

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser

    Författare :Hodda Shariatmadari; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Large amount of water is used in the pulp-and-paper industry. Consequently, large amount of wastewater is produced in the various production processes. In general, the pollutants of concern involve organic compounds, nutrients, including nitrogen and phosphorous, suspended solids, and chlorinated compounds. LÄS MER