Sökning: "tillagningsmetod"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet tillagningsmetod.

  1. 1. Rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Charlotte Borgqvist; [2022]
    Nyckelord :Rött kött; Hemjärn; Kolorektalcancer; Tillagningsmetoder;

    Sammanfattning : Syftet med denna rapport är att undersöka rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn, kolorektalcancer och tillagningsmetod. Rapporten är en litteraturstudie, där ett flertal databaser använts. LÄS MER

  2. 2. Rökt vildand från Södermöre penslad med kryddig lök och ingefära : En språklig och visuell analys av White Guide-restaurangers menyer

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Svenska

    Författare :Elsa Torell; [2020]
    Nyckelord :White Guide; menus; sociosemiotics; lexical taxonomic semantics; hyponymi; culinary linguistic; menu design; menu language; restaurants; White Guide; menyer; sociosemiotik; lexikal taxonomisk semantik; hyponymi; kulinariskt språk; menyutformning; menyspråk; restauranger;

    Sammanfattning : Denna uppsats ämnar att undersöka den språkliga och visuella utformningen av White Guide- restaurangers menyer med avsikt att få en djupare förståelse för vissa återkommande drag som kan kopplas till restauranger med denna höga kvalitetsklassificering. Forskningsfrågorna för studien lyder: Vilka visuella skillnader och likheter, när det kommer till typografi, färgsättning, användning av ikoner samt placering av text, finns det mellan de utvalda restaurangernas menyer? Finns det några språkliga skillnader och likheter ifråga om beskrivningar av tillagningsmetod, sensoriska uttryck samt uttryck för ursprung, mellan menyerna? Materialet som analyseras har avgränsats till sex olika menyer tillhörande restauranger inom kategorin mycket god klass i White Guide 2020. LÄS MER

  3. 3. Matkultur på äldreboende - En kvalitativ studie om iranska brukares uppfattningar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Zahra Saghafi Lasemi; Rima Sarraf; [2016-08-16]
    Nyckelord :Aptit; iranska brukare; matkultur; sensorik; äldreboende;

    Sammanfattning : I dagsläget lever allt fler utlandsfödda äldre i det svenska samhället. En del bor redan eller kommer att bo på äldreboende vilket gör att efterfrågan på kulturellt anpassad mat ökar mer och mer. Ämnet “individuellt anpassad mat” blir allt mer aktuellt när fler äldre konstateras vara undernärda inom äldreomsorg. LÄS MER

  4. 4. Chokladganache : En studie om temperering som tillagningsmetod

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Felicia Hukkanen; Fredrika Åström; [2016]
    Nyckelord :Choklad; Kristallisering; Sensoriska egenskaper; Praktisk kunskap;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Tillagningsmetodens påverkan på perfluorerade ämnen i Vätternröding

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Alice Rasmussen; [2014]
    Nyckelord :Perfluorerade ämnen; vätternröding; tillagningsmetod; organiska miljögifter; vättern;

    Sammanfattning : Denna studie har undersökt tre tillagningsmetoder; kokning, stekning och ugnsbakning för att se om halten per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) förändras efter tillagning i vätternröding. Proverna har testats för perfluoralkyl sulfonat (PFSA)/perfluorkarboxylsyror (PFCA), polyfluoroalkyl fosfater (PAPs) och perfluoroktan sulfonamid (FOSA)/ perfluoro-1-oktansulfonamid etanol (FOSE). LÄS MER