Sökning: "time-restricted feeding"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden time-restricted feeding.

  1. 1. Kan tidsbegränsat ätande främja viktminskning och förbättra de metabola parametrarna hos individer som är överviktiga eller lider av fetma?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Sophia Cierny; [2022]
    Nyckelord :Time-restricted eating; intermittent fasting; overweight; obesity; metabolic parameters; weight loss; glucose; insulin; triglycerides; LDL. HDL; Tidsbegränsat ätande; periodisk fasta; övervikt; fetma; metabola parametrar; viktminskning; glukos; insulin; triglycerider; LDL; HDL;

    Sammanfattning : Inledning: Övervikt och fetma är förknippat med flera ämnesomsättningssjukdomar. Kostens betydelse har blivit central i det förebyggande arbetet av övervikt och fetma. Periodisk fasta har under de senaste åren blivit ett populärt verktyg för viktnedgång och förbättring av den allmänna hälsan. LÄS MER

  2. 2. Effekten av Intermittent fasta och tidsbegränsat energiintag vs kontinuerlig energirestriktion på viktreduktion och kroppskomposition : -En litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Casper Poulsen; Max Brücher; [2021]
    Nyckelord :Intermittent fasting; Time-restricted feeding; continuous energy restriction; Weight loss; Body composition; Intermittent fasta; tidsbegränsat energiintag; kontinuerlig energirestriktion; viktreduktion; kroppskomposition;

    Sammanfattning : Bakgrund: Allt fler individer i välutvecklade länder kan klassificeras som överviktiga. Övervikt och fetma ökar risken för en mängd olika sjukdomar och är en av de främsta orsakerna till sjukdomsbördan och för tidig död i Sverige. Det finns därför behov för att kunna rekommendera effektiva kostinterventioner. LÄS MER

  3. 3. The effect of time-restricted feeding on glycemic biomarkers : A literature study

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Henrik Bo Pedersen; [2020]
    Nyckelord :Intermittent fasting; time-restricted feeding; type 2 diabetes mellitus; prediabetes; metabolic disorders; fasting glucose -insulin; mean glucose; HbA1c; postprandial glucose -insulin response; insulin sensitivity; insulin resistance; β-cell function;

    Sammanfattning : Background: The prevalence of diabetes and obesity has been on the rise for many years and the search for new and effective dietetic solutions aiming at reducing calories, reducing body mass and improving diabetes has been ongoing. Currently, the intermittent fasting diet - the practice of alternating periods of eating and fasting - is gaining popularity. LÄS MER