Sökning: "tining"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet tining.

  1. 1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Influence of permafrost disintegration on wetland carbon fluxes in Abisko, Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Aida Esmailzadeh Davani; [2021]
    Nyckelord :Physical Geography; Ecosystem Analysis; Permafrost; CH4 flux; CO2 flux; Abisko; Wetlands; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The northern permafrost regions are experiencing a rapid warming as surface temperatures are rising, causing a disintegration of permafrost and a deepening of the active layer (AL). This releases previously frozen carbon, making it available for decomposition by microbes. LÄS MER

  3. 3. Frigörelse av fosfor från färskt, fryst och torkat växtmaterial : ett laboratorieförsök för att öka förståelsen för fosfordynamiken inom växtodlingen

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Jon Wessling; [2015]
    Nyckelord :fosforförluster; fosforutlakning; frysning; tining; ytavrinning; freezing; losses; phosphorus; plant material; residue; thawing;

    Sammanfattning : Phosphorus is the single most potent contributor to eutrophication of freshwater and has also been shown to contribute to the toxic algae blooms in the Baltic sea. The dynamics and paths of losses of phosphorus from arable lands are not fully understood. It is known that phosphorus can be lost directly from plant material to water. LÄS MER

  4. 4. Den mikrobiologiska statusen på köttfärs på pizzor i Uppsala kommun

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Amelie Gottfridsson; [2012]
    Nyckelord :köttfärs; pizza; mikroorganismer; sista förbrukningsdag; modifierad atmosfär;

    Sammanfattning : Det är populärt att gå ut och äta pizza, och en vanlig ingrediens på pizza är köttfärs. Köttfärs tillhör gruppen lättfördärvliga livsmedel och märks därför med sista förbrukningsdag (SLV, Vägledning, 2011). LÄS MER