Sökning: "tjejer och kost"

Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade orden tjejer och kost.

  1. 1. VAD LÄR VI OSS EGENTLIGEN : Får vi rätt kunskap för framtiden i idrott och hälsa?

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Andreas Asker; [2023]
    Nyckelord :Subject knowledge; adult life; Transferable knowledge; Ämneskunskaper; Vuxenlivet; Överförbar kunskap;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att kartlägga vuxna ungdomars upplevelser av skolämnet idrott och hälsa på gymnasial nivå. På vilket sätt har ämnet skapat en bra grund för framtiden och vad uppskattar man ha lärt sig för väsentlig kunskap för framtida aktiviteter för att bibehålla en hälsosam livsstil i vuxen ålder? Metoden som använts för denna studie är kvantitativa enkäter som är riktade mot unga vuxna som gått ur gymnasiet efter 2011. LÄS MER

  2. 2. Spontanidrott i Lövgärdet Vad menar tjejer och mentorer är viktiga faktorer för deltagande i spontanidrott?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Ekenstjärna; Jamie Parker; [2022-08-17]
    Nyckelord :multisport activities; spontaneous sport; girls in sport;

    Sammanfattning : Arbetet grundar sig i att förstå vilka faktorer som påverkar för att tjejer ska komma till Kvällsidrotten i Lövgärdet. Vi har varit ute i Lövgärdet och observerat verksamheten och intervjuat mentorer som är på plats samt en fokusgrupp med tjejer som är återkommande besökare. LÄS MER

  3. 3. Kost-och hälsoundervisning i grundskolan En jämförelsestudie mellan niondeklassare i två svenska skolor respektive en finsk skola

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Marisanna Korhonen; Elin Larsson; Emma Luhanka; [2021-10-22]
    Nyckelord :kostvanor; kostundervisning; niondeklassare; näringslära; hälsoundervisning;

    Sammanfattning : I dagens samhälle förses vi kontinuerligt med olika budskap relaterade till mat och ätande. Utan en tillräcklig kunskap inom ämnet är det svårt att veta hur man ska förhålla sig tillallinformation. LÄS MER

  4. 4. Att mäta hälsofrämjande perspektiv hos idrottsföreningar. En Think-Aloud studyom unga aktivas upplevelse av ett nytt mätinstrument

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Kristof Jaczina; Karin Lundin; [2021-09-02]
    Nyckelord :Hälsofrämjande arbete Health Promotion ; Hälsofrämjande idrottsföreningar Health Promotion Sports Clubs ; Idrottsföreningar Sports Clubs ; Salutogenetiska perspektivet Salutogenic approach ; Setting Based Approach; Think-Aloud study;

    Sammanfattning : Idrottsföreningen är en organisation som engagerar en betydande del av den svenska befolkningen, både unga, äldre och oavsett kön. År 2019 uppskattades det att en tredjedel av Sveriges medborgare i åldern 6-80 år var medlemmar i en idrottsförening. Däremot sjunker andelen unga som föreningsidrottar kraftigt med stigande ålder. LÄS MER

  5. 5. Ungdomars frukostvanor : En enkätstudie om frukostvanorna hos ungdomar i årskurs 8

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristina Elgán; Christine Feiff; [2020]
    Nyckelord :frukostvanor; årskurs 8; hem- och konsumentkunskap; inställning till frukost; tjejer och killar;

    Sammanfattning : Bakgrund Frukost anses vara den viktigaste måltiden på dagen och behövs för att fylla på med energi efter en natts sömn. Frukost gynnar elevernas inlärningsförmåga och hjälper dem med koncentrationen fram till lunch. LÄS MER