Sökning: "tokoferol"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet tokoferol.
1. Naturbeteskött : ur aspekterna miljö, klimat och näringskvalitet
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Hur livsmedelsförsörjningen ska lösas för en växande befolkning samtidigt som växthusgasutsläppen hålls nere är frågor som står högt upp både på den globala och lokala agendan. Nötkött kommer generellt sett inte väl ut med avseende på växthusgasutsläppen från produktionen. LÄS MER
2. Den naturliga variationen av fettkomponenter i Lepidium campestre
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Fältkrassing, Lepidium campestre är en ny potentiell oljegröda som har valts ut för dess goda växttyp, användbara oljekvalitéer och för egenskapen att den tål att övervintra. Fältkrassing tillhör familjen Brassicaceae, samma familj som de välkända oljegrödorna raps och rybs. LÄS MER
3. Vitamin E vid prostatacancer
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/FarmakologiSammanfattning : Sammanfattning Vitamin E är en substans med antioxidanta egenskaper, ett fettlösligt vitamin som kan finnas i naturliga källor såsom vegetabiliska oljor, ägg, grönsaker, spannmål, frukter,kött men också i syntetisk form. I dagsläget är vitamin E också tillgängligt som kosttillskott och används förebyggande och/eller vid behandling av sjukdomar som kardiovaskulära sjukdomar, arterioskleros, diabetes mellitius samt olika former av cancer. LÄS MER
4. Differences among variety samples of Avena strigosa regarding β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Oats (Avena spp.) is a cereal crop mainly used in food and feed applications. Com-mon oats (Avena sativa) has gained attention because of health supporting proper-ties and potential in reducing the risk of chronic diseases, related to its bioactive compounds β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides. LÄS MER
5. Mjölkens sammansättning : konventionell kontra ekologisk produktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Efterfrågan på ekologisk konsumtionsmjölk har ökat explosionsartat de senaste åren. Mil- jöpåverkan och djurens välbefinnande står ofta i fokus i debatten och forskarna är fortfa- rande oeniga. En annan intressant fråga är om ekologisk mjölk skiljer sig från konvention- ell mjölk rent innehållsmässigt. LÄS MER